Sök

Tino Sanandaji köper inte Realtid – ny köpare la högre bud

RealtidNews55Medier

Tino Sanandaji

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Bulletin-grundaren brädad av News55.

Han kraschade med satsningen Bulletin men såg en ny chans i att förvärva ekonomisajten Realtid. När nyheten kom om att nationalekonomen och debattören Tino Sanandaji skulle köpa sajten sa han så här till Breakit:

“Genom att reducera fasta kostnader och effektivisera är målet att på kort sikt nå lönsamhet i Realtid, och på lite längre sikt lägga mer resurser på mer ekonomijournalistik.”

En nyckel för att få fart på Realtid skulle vara att nyttja tekniken som Bulletin har byggt upp.

Men nu kommer en vändning. Tino Sanandajis köp av Realtid hävs. News55 har lagt ett högre bud på 5 miljoner kronor.

”Vi är mycket glada över att förvärva Realtids inkråm och är övertygade om att affären är fördelaktig för alla parter samt att vi tack vare den digitala tillväxtplattform Dagens PS har byggt upp kan få Realtid på fötter ekonomiskt”, säger News55:s vd Fredrik Lundberg.

Affären avser mediedelen av Realtid, framförallt nyhetssajten, inte de övriga delarna.

Övertagandet av verksamheten ska ske i andra kvartalet i år och är villkorat av att Realtids styrelse godkänner det. I pressmeddelandet står det också att News55 planerar att genomföra ”en enklare due diligence”. 

Realtids medieverksamhet omsatte förra året 6,4 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus 3,7 miljoner.

Köpet av Realtid är del av en större make over för News55. Nyligen meddelade den börsnoterade koncernen att den tänker byta namn till Relevance Communication Nordic AB, efter förvärvet av Dagens PS. Bolaget strävar efter att bli ett ekosystem av nischmedier för olika målgrupper, heter det.

”Det här budet ligger helt i linje med vår uttalade strategi att skapa tillväxt genom förvärv, säger Fredrik Lundberg.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer