Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Experterna är överens – City bäst i supermötet

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Experterna är överens om den spelvärda spiken på Etihad. 

Hårt spelschema för favoriten öppnar för skrälldraget på kupongen!


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Det är viktigt att ta ha med sig att match sex på kupongen är uppskjuten och lottas. Tipset består av matcher från Champions League, skotska ligan, portugisiska cupen, National League och brasilianska Serie A. Hemmalagen är starka favoriter i Brasilien men spikarna duggar tätt i match tre och fyra där Rangers och Porto blir storfavoriter.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Man City

Det var en riktigt kul match att se i Madrid (3-3), men nu är De Bruyne tillbaka i City och jag tror bara ett bättre kollektiv slår den individuella briljansen i Real. Foden avgör igen? Bra etta under 60%. 


Amrounis bästa spik

Man City

City saknade De Bruyne i det första mötet men får tillbaka honom till returen. City kommer att dominera matchbilden och står i låga 1,65 hos spelbolagen medan svenska folket endast streckat ettan till 48% i skrivande stund. 


Dybbans bästa skräll

Aldershot

Gateshead är redan klart för play off och har haft ett brutalt spelschema. Det här blir fjärde matchen på sju dagar efter att ha fått spela ikapp ett gäng uppskjutna matcher. Det skulle förvåna om värdarna inte roterar elvan för det stundande kvalet. Aldershot måste däremot gå för fullt för chans på playoff. Skrälltvåan känns hyperintressant. 


Amrounis bästa skräll

Guimaraes

Porto har inte varit sig själva den senaste tiden. Laget tappade poäng mot Famalicao i helgens ligamatch och förlorade nyligen mot Guimaraes. Porto behöver dessutom inte vinna utan har 1-0 att gå på från det första första mötet.

Match för match

1. Man City – Real Madrid

City kommer att vara mer framåtlutat på hemmaplan. I bortamötet var det mycket sidled för att inte riskera att åka på kontringar. De Bruyne förväntas vara tillbaka i startelvan.


2. Bayern München – Arsenal

Det första mötet var jämnt och målrikt men det var Arsenal som styrde matchbilden. Davies är avstängd för Bayern medan Coman och Gnabry är osäkra till spel med skador. Spelvärde i Arsenal.


3. Dundee FC – Rangers

Rangers tappade poäng mot Ross County i den förra omgången och halkade därmed efter Celtic. Pineda och Beck saknas för hemmalaget. Rangers har Danilo och Yilmaz borta från spel.


4. Porto – Guimaraes

Porto har inte varit sig själva senaste veckorna. Laget tappade poäng mot Famalicao i helgen trots ett massivt tryck under andra halvlek. Porto vann den första matchen med 1-0. Sval etta.


5. Gateshead – Aldershot

Gateshead har redan säkrat en plats i playoff i och med segern mot serieledarna Chesterfield senast. Aldershot har en minimal chans att nå dit vid en seger i kvällens match. Ettan ska vara favorit.


6. Cuiaba – Vitoria

Matchen är uppskjuten och lottas med fördelningen 47-29-24.


7. Gremio – Atletico PR

Gremio tappade Luis Suarez till den här säsongen och förlorade premiären borta mot Vasco. Det är fortfarande ett starkt lag och på hemmaplan förlorar man sällan. Athletico trivs bäst hemma på konstgräset.


8. Bragantino – Vasco

Det är tidigt på säsongen och svårt att veta vart lagen står men Bragantino är tippade betydligt högre upp i tabellen än Vasco. Gästernas anfallsstjärna Payet ser ut att missa nattens möte.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.