Gå direkt till sidans innehåll

Allt talar för en målrik kvartsfinal i München

Målfest för fjärde matchdagen i rad i Champions League? 

Två offensivt skickliga lag bjuder på en underhållande tillställning i München.

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN

■■ Vi fick se två målfester för tredje CL-kvällen i rad under gårdagen när både PSG och Dortmund tog sig vidare till semifinal. I kväll finns det goda förutsättningar för ännu en målrik kväll.

■■ Bayern München fick med sig 2–2 från London efter en svängig och dramatisk match. Det ropades på straffar åt bägge håll och målchanserna duggade tätt. Bayern har haft uppenbara defensiva problem hela säsongen. Det är inte den bästa upplagan vi sett men offensiv spets finns det onekligen.

Arsenals snabbhet med Saka och Martinelli på kanterna är ett ständigt hot för tyskarnas backlinje. Det finns för mycket offensiv kvalité på planen för att den här matchen ska sluta 0–0. När väl något av lagen börjar jaga kommer det att öppna upp sig ytor för motståndaren att utnyttja. 

Jag tror på en svängig tillställning och väljer att investera i över 2,5 mål i matchen i till oddset 1,68.


■■ På Bomben skippar jag nollan för samtliga lag i Champions League-matcherna. Min förhoppning är tidiga mål som ska öppna upp matchbilden. 

I den portugisiska matchen är Porto favorit men det finns frågetecken runt formen efter deras senaste insatser.


Dagens bästa spel

Bayern München – Arsenal: över 2,5 mål

Odds: 1,68

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Man City – Real Madrid

1, 3, 4 – 1, 2

B. Bayern München – Arsenal

1, 3 – 2, 3, 4

C. Porto – Vitoria Guimaraes

1, 3, 4 – 0, 2

216 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Brynäs – Djurgården 1

Brynäs hade en relativt komfortabel resa fram till finalen i jämförelse med Djurgården. Gästerna gick en hård och jämn matchserie mot Mora. Brynäs kan sakna matchtempo i det första mötet.


Gateshead – Aldershot 1

Gateshead har redan säkrat en plats i playoff i och med segern mot serieledarna Chesterfield senast. Aldershot har en minimal chans att nå dit vid en seger i kvällens match. Ettan ska vara favorit.


Bayern München – Arsenal 2

Det första mötet var jämnt och målrikt men det var Arsenal som styrde matchbilden. Davies är avstängd för Bayern medan Coman och Gnabry är osäkra till spel med skador. Spelvärde i Arsenal.


Man City – Real Madrid 1

City kommer att vara mer framåtlutade på hemmaplan. I bortamötet var det mycket sidled för att inte riskera att åka på kontringar. De Bruyne förväntas vara tillbaka i startelvan. Lågt odds på City.


Dundee FC – Rangers 2

Rangers tappade poäng mot Ross County i den förra omgången och halkade därmed efter Celtic. Pineda och Beck saknas för hemmalaget. Rangers har Danilo och Yilmaz borta från spel.


Porto – Guimaraes 1

Porto har inte varit sig själva senaste veckorna. Laget tappade poäng mot Famalicao i helgen trots ett massivt tryck under andra halvlek. Porto vann den första matchen med 1-0. Sval etta.


Bragantino – Vasco 1

Det är tidigt på säsongen och svårt att veta vart lagen står men Bragantino är tippade betydligt högre upp i tabellen än Vasco. Gästernas anfallsstjärna Payet ser ut att missa nattens möte. Fin etta!


Flamengo – Sao Paulo 1

Flamengo har imponerat under försäsongen och går in till serien som den stora guldfavoriten. Sao Paulo är obesegrade i sina fyra senaste matcher mot Flamengo. Iskallt odds på ettan...

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.