Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jönssonligan kommer tillbaka” har premiär på bio 6 december

”Sickan”, Vanheden, Harry och Doris. 

En ny kupp. 

Nu bekräftas när ”Jönssonligan kommer tillbaka” har premiär på bio. 

”Jönssonligan” 2024: Jonas Karlsson, Robert Gustafsson, Anders Jansson och Jennie Silfverhjelm.
Foto: Johan Paulin / FLX/SF Studios

Det var i slutet av oktober som FLX och SF Studios bekräftade att en ny ”Jönssonligan”-film skulle spelas in i Stockholm, Västerås och Uppsala under årets två sista månader. 

Kort därefter meddelades att Robert Gustafsson, Jonas Karlsson, Anders Jansson och Jennie Silfverhjelm gör huvudrollerna som Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson, Vanheden, Harry respektive Doris. 

Nu bekräftar SF Studios att filmen – den har fått titeln ”Jönssonligan kommer tillbaka” – har biopremiär 6 december. 

Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafson och Birgitta Andersson på en bild från 1986.
Foto: ROGER TILLBERG / IBL

”Jönssonligan kommer tillbaka” ska enligt tidigare pressmeddelanden ”gå tillbaka till den klassiska filmseriens själ” och samtidigt vara placerad ”i en nutida kontext”. Eddie Åhgren regisserar filmen efter ett manus av Per Gavatin. Producenter är Anna Anthony och Rebecka Lafrenz.

Så blir ”Jönssonligan kommer tillbaka” med Robert Gustafsson

Om handlingen: ”Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor.”

Vidare: ”De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.”

På rollistan finns även Lotta Tejle, Thomas Bo Larsen, Johan Rabaeus, David Batra, Arvin Kananian, Felicia Danielsson, Alfred Svensson och David Ritschard. 

”Jönssonligan kommer tillbaka” produceras av FLX och Tonefilm i samproduktion med SF Studios samt med stöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios distribuerar filmen i Sverige.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.