Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paris Saint-Germain

Hånar Barça öppet efter avancemanget

En rödblårandig och nedstörtad luftballong guppar omkring i Seine.

Nej, det är inte på riktigt.

Det är bara PSG som hånar Barça efter avancemanget i Champions League.

Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/SHUTTERST / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Tolv minuter in i gårdagens kvartsfinal talade allt för Barcelona.

Man hade vunnit det första mötet i Paris med 3-2 och nu hade också Raphina gjort 1-0 i returmötet på Camp Nou. Vägen mot Champions Leagues semifinal låg öppen.

Sen kapsejsade allt.

Mittbacken Ronald Araújo fick rött, likaså tränaren Xavi.

Paris Saint-Germain vann med 4-1 och är återigen klart för semifinal efter att ha rykt i åttondelsfinalen i två raka säsonger. Efter segern passa den franska jätteklubben på att håna Barça – ett direkt svar på katalanernas svansföring efter det första mötet.

PSG:s hån mot Barcelona

Efter segern på Parc des Princes la klubben ut ett klipp på sociala medier – föreställande en luftballong i Barcelonas färger som svävade fram invid Eiffeltornet. 

”Sempre Barça”, skrev man.

De publicerade också en redigerad bild på Leonardo da Vincis målning Mona Lisa – där hon är klädd i Barcelonas matchtröja.

Efter tisdagskvällens vändning på Camp Nou replikerar alltså PSG. Detta genom att dels publicera en bild på en i floden Seine nedstörtad luftballong, dels genom att ”hänga upp” en gigantisk tavla föreställande den jublande lagkaptenen Marquinhos bredvid Mona Lisa.

”Häng den i Louvren”, skriver PSG på X angående tavlan.

Till bilden med luftballongen skriver man:

”Klockan är fem och Paris vaknar”.


https://twitter.com/FCBarcelona/status/1776943010317812019https://twitter.com/PSG_inside/status/1780386502620353004https://twitter.com/FCBarcelona/status/1777305617251582276https://twitter.com/PSG_inside/status/1780430999492444201

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.