Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marika Domanski Lyfors drabbad av hjärntumör

Damlandslagets landslagschef Marika Domanski Lyfors har drabbats av en hjärntumör.

Det meddelar svenska fotbollförbundet.

Domanski Lyfors är nu sjukskriven.

– Vi är otroligt tagna av det här tunga beskedet, säger förbundets fotbollschef Kim Källström.

Senaste sportnyheterna från Expressen
Marika Domanski Lyfors.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Domanski Lyfors är nu sjukskriven.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Svenska fotbollförbundet uppger att Marika Domanski Lyfors fick beskedet kort efter att hon kom hem från den senaste landslagssamlingen. Hon har nu påbörjat sin behandling och är sjukskriven från sin tjänst som damlandslagets landslagschef.

– Vi är otroligt tagna av det här tunga beskedet och ska göra vad som står i vår makt att ge vårt stöd till Marika. Hela SvFF och alla spelare hoppas på ett snabbt tillfrisknande och kommer stötta henne under tiden, säger förbundets fotbollschef Kim Källström i en kommentar.

Hur Domanski Lyfors roll i landslagsstaben kommer att ersättas är ännu inte bestämt.

– I samband med detta besked önskas vi att Marika Domanski Lyfors får tillfriskna i lugn och ro, säger Kim Källström.

Domanski Lyfors drabbad av hjärntumör

Som spelare vann Marika Domanski Lyfors två SM-guld i början av 1980-talet. Hon avslutade sin spelarkarriär 1988 och inledde därefter en karriär som tränare. 

1992 blev Domanski Lyfors assisterande förbundskapten för Sveriges damlandslag, och fyra år senare tog hon klivet upp som huvudansvarig. Det jobbet hade hon fram till 2005, och var alltså förbundskapten för det svenska landslag som tog VM-silver i USA sommaren 2003. 

Efter ett förbundskaptensuppdrag i Kina 2007 återvände Marika Domanski Lyfors till en tjänst på svenska fotbollförbundet. De senaste åren har hon varit landslagschef för damlandslaget. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.