Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping HC

Beskedet: Jonas Junland avslutar hockeykarriären

Jonas Junland spelade inte hockey på hela säsongen.

Nu meddelar 36-åringen att han avslutar spelarkarriären.

– Jag vill inleda med att passa på att tacka många personer nu när jag hänger skridskorna på hyllan och blir hockeypensionär på riktig, säger han till klubbens hemsida.

Jonas Junland avslutar hockeykarriären.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

På grund av stora skadeproblem blev det inget spel under den sista säsongen för Jonas Junland. Och det blir inget framöver heller.

Nu när Junlands avtal med Linköping gått ut meddelar han också att han avslutar sin karriär som spelare.

– Jag vill inleda med att passa på att tacka många personer nu när jag hänger skridskorna på hyllan och blir hockeypensionär på riktigt. De som jag kommer på i detta nu, alla andra får jag be om ursäkt till, är självklart min familj, alla ledare, folk i de föreningar som jag har spelat i under min karriär, supportrar och inte minst alla lagkamrater – sådana som har gjort mig till en bättre människa och en bättre hockeyspelare. Jag väljer att komma ihåg alla goda stunder vi haft tillsammans i de olika lagen och föreningarna, säger han i en intervju på LHC:s hemsida.

Det blev totalt elva säsonger i Linköping för Junland. Dessutom spelade han i Nordamerika, Ryssland och Schweiz.

Junland representerade också Tre Kronor i många år på landslagsnivå.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.