Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avicii

Ny Avicii-dokumentär visas på Tribecafestivalen

En ny dokumentär om Avicii har blivit utvald till filmfestivalen Tribeca i New York i juni. 

”Avicii – I'm Tim” skildrar stjärnans liv med hjälp av privat arkivmaterial.

Tim Avicii Bergling.
Foto: Instagram

Dokumentären om Tim Bergling är gjord av den svenske regissören Henrik Burman och producenten Björn Tjärnberg. De har fått tillgång till hundratals timmar av privat arkivmaterial, men filmen innehåller också intervjuer med kolleger samt vänner och familj, skriver filmbolaget i ett pressmeddelande.

Även filmen ”Jakt” kommer att visas på filmfestivalen Tribeca. Sarah Gyllenstiernas drama om tre män vars jaktäventyr går överstyr när skogen töms på djur får svensk biopremiär på fredag. Nu är det klart att den kommer att visas inom tävlan i New York.

”Jag hade inte kunnat drömma om något bättre än att få visa min debutfilm på festivalen som grundades av Robert De Niro, en av filmhistoriens största skådespelare”, säger Sarah Gyllenstierna i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer dokumentären ”Hacking hate” att visas i en tävlingskategori på festivalen. Simon Kloses dokumentär följer journalisten My Vingren, som arbetar med att avslöja högerextrema gruppers verksamhet på nätet.

Tribeca film festival pågår mellan 5 och 16 juni.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.