Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs IF

Djurgårdens mardröm – Brynäs fick drömstart

Djurgården fick en mardrömsstart i hockeyallsvenska finalen.

Efter mindre än åtta minuter hade Brynäs dragit ifrån till 3–0 och tvingade Djurgården till målvaktsbyte.

– Det är en riktig käftsmäll som Djurgården åker på, säger TV4:s Johan Tornberg.

"En av de tuffaste säsongerna i min karriär"

Brynäs fick en drömstart hemma i den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården.

Redan efter 43 sekunder chockade Tyler Kelleher gästerna och gav hemmalaget ledningen och mindre än fyra mionuter senare kom målet som betydde 2–0.

En kalldusch för Djurgården – som direkt tog timeout.

Men Brynäs lyckades öka på sin ledning till 3–0, genom Greg Scott, bara minuter senare.

– Det är en riktig, riktig käftsmäll som Djurgården åker på, säger TV4:s expert Johan Tornberg.

– Jag tycker inte det går att lasta Viktor för målen. De har andra lägen också. Men det blir en väckarklocka för oss att steppa upp också, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger.

Djurgårdens svar om målvaktsbytet

Med bara sekunder kvar av den första perioden lyckades Djurgården till slut få in en reducering, genom Alexander Ytterell, efter starkt förarbete av Linus Klasen.

Målvaktsbytet hjälpte föga för Djurgården. Brynäs vann med 6-2 efter hattrick av Tyler Kelleher och leder finalserien med 1-0.

– Viktor har gjort ett otroligt bra slutspel för oss. Han är en stor anledning till att vi står här i dag. Vi byter ut för att få något att hända, säger Djurgårdens tränare Michael Holmqvist.