Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs krossade Djurgården i första finalen

En överkörning i starten gav en solklar Brynässeger.

I den första finalmatchen mot Djurgården skrevs slutresultatet till 6–2, efter ett hattrick av Tyler Kelleher.

– Jag tycker powerplay avgör, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt.

Senaste sportnyheterna från Expressen
Brynäs satte gasen i botten mot Djurgården och vann den första finalen mot Djurgården klart.
Daniel Brodin och Djurgården får chans till revansch på fredag.

Brynäs fullkomligt körde över Djurgården i första perioden av den första finalmatchen i Monitor ERP Arena.

Efter mindre än åtta minuter spelade hade Brynäs dragit ifrån till 3–0.

– Det är en furiös start från Brynäs sida. Man måste förstå att Brynäs tryck och intensitet är till besvär för Djurgården. Man ser direkt chockade ut. Då handlar det bara om att stoppa blödningen, sa TV4:s studioexpert Fredrik Söderström efter den första perioden.

Och i mitten av andra perioden var siffrorna tydliga 4–1 till hemmalaget.

Inför den tredje perioden hade Brynäs ökat på sin ledning till 5–1. Men trots att Djurgården lyfte sig rejält och reducerade åtta minuter in i perioden, så blev det en stabil Brynässeger som slutligen skrevs till 6–2, efter mål av Tyler Kelleher i öppen kasse. Kellehers hattrick var därmed ett faktum.

Segern innebär att Brynäs tar ledningen med 1–0 i den heta finalserien av hockeyallsvenskan.

– Jag tycker det är lite konstigt att vi inte sätter fart på grejerna. Vi har gjort en jäkla resa med det här laget. Vi borde älska att tävla när vi möter en storfavorit, säger Djurgårdens tränare Michael Holmqvist.

– Vi tänkte inte så mycket. Vänder lite på det Micke säger. Jag tycker powerplay avgör, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.