Djurgården stängde in sig: ”Blev en väckarklocka”

Publicerad 2024-04-17 22.59

GÄVLE. Djurgården blev överkört av Brynäs i den första finalmatchen.

Efteråt dröjde det innan spelarna kom ut och de flesta avböjde media.

– Vi har sagt där inne att det är en ny match på fredag och att det är en chans att bli bättre, det tror jag att vi kommer vara också, säger Marcus Krüger.

Följ ämnen
Brynäs IF

Djurgården hade stora problem med Brynäs och sitt eget spel.

Efter 7.08 av den första perioden hade Brynäs ledningen med 3–0, första målet kom redan efter 43 sekunder på första skottet mot mål.

Det dröjde till över 15 spelade minuter innan Djurgården hade sitt första skott på mål, medan Brynäs hade avlossat 14 skott.

Djurgården som haft svårt att få boxplay att fungera släppte in tre mål på sina fyra första numerära underlägen i matchen.

Ville inte uttala sig

Efter slutsignalen dröjde det över en halvtimme innan Djurgårdsspelarna kom ut ur omklädningsrummet.

Utbytte målvakten Viktor Andrén och rutinerade stjärnan Linus Klasen avböjde media, men Marcus Krüger fick pliktskyldigt ställa upp i sin roll som kapten.

– Det var en tuff start, vi fick inte riktigt träff på dem och de gjorde tre mål direkt. Det finns mycket att förbättra, det var mer än bara en sak men framförallt var det starten. Efter vårt mål i slutet av första perioden tävlade vi lite bättre i början av andra perioden, säger Marcus Krüger.

Marcus Krüger.

Svårt hitta formationerna

Målvakten Viktor Andrén byttes ut efter de tre snabba baklängsmålen och ersattes av Hugo Hävelid samtidigt som Djurgården tog en timeout.

– Jag tycker absolut inte att det går att lasta Viktor Andrén för målen, de hade flera andra lägen också. Det blev en väckarklocka att steppa upp lite, säger Marcus Krüger.

Huvudcoachen Michael Holmqvist ändrade om i formationerna under ännu en match.

– Det blir väl så. Hela säsongen har vi spelat med ganska olika. Vi har haft mycket skador och sjukdomar, vi är vana vid att ändra om en hel del. Det är klart att om vi hade förtjänat det så hade vi spelat med samma kedjor hela tiden, säger Marcus Krüger.

”Fått lite film”

Något Djurgården kommer att jobba vidare med är special teams och då kanske ramförallt boxplay.

– Vi kan säkert göra en hel del annorlunda. Alla tre målen är lite olika, men vi tittar alltid på det efter varje match hur vi ska gå vidare och vad vi kan göra bättre. Nu har vi fått lite film på vad de vill göra. Vi får justera och göra bättre, det är små detaljer helt enkelt, säger Marcus Krüger.

Djurgården stannar nu i Gävle fram till nästa match på fredagskvällen.

– Vi måste ha mer energi och bättre forechecking, med presspelet där vi har vunnit mycket puck. Det som vi har varit bra på här senaste månaden. Vi får gå tillbaka och fokusera på det, så ska vi nog ha en bättre chans på fredag. De är bra när de spelar med fart och kommer med full fart genom mittzon, det fick de göra alldeles för enkelt, säger Marcus Krüger.

Brynäs har tagit ledningen med 1–0 i matcher i bäst av sju om att ersätta Oskarshamn i SHL nästa säsong.

LÄS VIDARE