Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Real Madrid klart för semifinal efter straffdrama – slår ut Man City

Detta efter en straffrysare i natt mot regerande mästarna Manchester City.

Jude Bellingham firar med Vinicius Junior.
Rodrygo.

Manchester City gjorde mål efter två minuter.

Det var bara början.

Efter 90 galna minuter var ställningen 3-3 i dubbelmötet mellan Real Madrid och Manchester City.

Detta hände för en vecka sedan.

På onsdagskvällen spelades kvartsfinalreturen i Champions League.

Intressant notering före matchen: Engelsmännen och spanjorerna hade mötts fyra gånger i play off-sammanhang, och vid samtliga tillfällen vägde hemmaplansfördelen över.

Så då var det väl upplagt för de regerande mästarna Manchester City?

Mörkskrudade ”Los Blancos” fick klara sig utan avstängde Aurélien Tchouaméni. Han ersättes av Nacho Fernández.

När det gällde hemmalaget ändrades det på tre positioner i startelvan. Stjärntrion Ederson, Kyle Walker och Kevin De Bruyne klev in. Stefan Ortega, John Stones och Mateo Kovačić fick då börja på bänken.

Real Madrid tog ledningen

När spelet väl blåstes i gång på Etihad Stadium var bortalaget något hetare.

I den tolfte minuten räddade först Ederson Rodrygo Goes skott, men returen gick även till brassen som enkelt kunde göra 0–1.

Kvitteringen var nära nästan omgående, då både Erling Haaland (nick i ribban) och Bernardo Silva hade lägen (fick inte ordning på fötterna).

City piggnade till rejält, hörnorna kom i jämn takt och Real blev mer och mer pressat.

9–0 i hörnor i första halvlek säger envdel.

Kvittering av City efter tryck

Frågan var alltså hur länge de spanska ligaledarna skulle stå emot.

– Det kommer snart ett Manchester City-mål med största sannolikhet, var Jens Fjellströms expertkommentar i TV4 Play när de avslutande 45 minuterna tog sin början.

Det tog inte många minuter innan Haaland nästan gjorde mål efter dåligt backspel av Nacho.

Real Madrid förlitade sig på sitt försvarsspel– ofta var det tio spelare framför egen målvakt – medan City bara ökade trycket.

I den 76:e minuten fick spanjorerna sträcka vapen. Jérémy Doku tog sig ner till kortlinjen, hittade Kevin De Bruyne som kunde dra in 1–1 i Andrij Lunins nättak.

Vilket betydde 4–4 sammanlagt. Och så småningom förlängning två gånger 15 minuter.

Matchen avgjordes på straffar

När förlängningen började bytte Pep Guardiola ut Haaland mot en fräsch Julián Álvarez.

Citys övertag växte, efter första kvarten stod det 17–1 i hörnor (till slut 18–1).

Samtidigt som Real Madrid försökte med några blixtrande kontringar.

Tröttheten smög sig dock in hos båda lagen. Spelet blev mer och mer stillastående.

Ställningen stod sig även efter den extra halvtimmen.

Vilket innebar att kvartsfinalen mellan dessa giganter avgjordes på straffar.

Där blev hjälten Real Madrids försvarare Antonio Rüdiger. Han tog sitt lag vidare till semifinal – mot Bayern München – efter 3–4 i straffsparksläggningen.

I den andra semifinalen ställs Dortmund mot Paris Saint–Germain.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.