Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NBA

Pelle Larssons besked – redo för NBA-draften

Nu är det officiellt.

I höst kan vi ha två svenskar i världens bästa basketliga.

”Jag har bestämt mig för att göra mig tillgänglig för NBA-draften”, skriver Pelle Larsson på Instagram.

Foto: RYAN SUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Bobi Klintman, 21, hade redan gjort sig tillgänglig.

Nu ansluter Pelle Larsson, 23.

Något som innebär att det kan skrivas blågul baskethistoria i sommar. Aldrig tidigare har två svenska basketspelare valts i en och samma NBA-draft.

Ja, ska man vara krass har det knappt valts många svenskar överhuvudtaget historiskt sett. Jonas Jerebko, Jeff Taylor och Marcus Eriksson är hittills de enda tre.

Till skillnad från ovan nämnda trio väntas Klintman och Larsson gå tidigt i sommarens draft. Att Bobi Klintman kommer gå redan i första rundan verkar de allra flesta experter vara överens om, vad gäller Pelle Larsson pekar alla prognoser mot att det blir i slutet av den första rundan, alternativt i början av den andra.

Pelle Larsson: ”De bästa åren i mitt liv”

Pelle Larsson, som har ett förflutet i SBL-laget Luleå, har under säsongen gjort succé med Arizona Wildcats. Men efter lagets uttåg ur det enormt upphaussade collegeslutspelet, även kallat ”March Madness”, tackar Larsson för sig.

I ett känslosamt meddelande till Wildcats-fansen skriver han:

”Mitt andra hem. Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka Tuscon, universitetet och alla involverade runt laget. Tack! De senaste åren har varit de bästa i mitt liv. Tuscon och McKale Center kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag är stolt över att kunna kalla mig en Wildcat för resten av mitt liv. Med det sagt: jag har bestämt mig för att göra mig tillgänglig för NBA-draften”.


https://www.instagram.com/p/C54gvcvPCob/?img_index=1

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.