Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Douglas Lindelöw

Åklagaren om polisanmälde ryttaren: ”Hoppas folk hör av sig”

Ryttaren Douglas Lindelöw har anklagats för misshandel av sina hästar.

Något som lett till att han polisanmälts av Svenska ridsportförbundet.

Nu tittar åklagaren Peter Erlandsson på fallet:

– Vi hoppas att folk hör av sig med saker som kan vara relevanta för polisen.

Douglas Lindelöw har polisanmälts av Svenska ridsportförbundet.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN
Douglas Lindelöw under en tävling i Göteborg.
Foto: /IBL / /IBL

Det var i mitten av mars som Aftonbladet publicerade en granskning, där flera hästskötare vittnade om att den svenske elitryttaren Douglas Lindelöw utövat våld mot sina hästar. 

Enligt anklagelserna har ryttaren bland annat sparkat, slagit överdrivet hårt med spö och kastat en hammare på hästarna.

Svenska ridsportförbundet reagerade kraftigt på granskningen. 

Man valde omgående att stänga av Douglas Lindelöw från all landslagsverksamhet, och internationell tävlan. Samtidigt som Ridsportförbundet polisanmälde honom.

Förundersökningsledare är åklagare Peter Erlandsson på Södra Skånes åklagarkammare.

– I nuläget finns det inte så mycket att säga. Utredningen pågår, och vi håller på med att försöka samla in uppgifter från människor som kan tänkas veta något om vad som har hänt, säger Erlandsson.

– Vi hoppas att folk hör av sig med saker som kan vara relevanta för polisen. I övrigt har vi agerat efter de uppgifter som har funnits i anmälan. Vi vill få en bättre bild av situationen.

Har ni varit i kontakt med Douglas Lindelöw?

– Den misstänkte har inte hörts i nuläget. Det är inget som är planerat inom det närmaste.

Ryttaren: ”Tillbakavisar anklagelserna”

Expressen har sökt Douglas Lindelöw.

Han har tillbakavisat alla anklagelser på Instagram: ”Jag är fullt medveten om situationens allvar, men tillbakavisar bestämt anklagelserna om misskötsel av hästar”.

Douglas Lindelöw har varit en av Agrias ”profilryttare”. Efter anklagelserna är han borttagen från djurförsäkringsbolagets hemsida.

”Jag kan bekräfta att Agria har suspenderat samarbetet i avvaktan på utredning av uppgifterna”, har Pernilla Melander, pressansvarig på Agria, kommenterat i ett mejl till Expressen. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.