Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Nordqvist

Anna Nordqvist: ”Jag fyller 37 – barn kanske aldrig händer”

Anna Nordqvist är tillbaka på golfens största scen.

Bakom sig har hon sitt tuffaste år i livet och en krossad familjedröm.

– Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit, berättar Nordqvist i en intervju med Svensk Golf.

Ludvig Åberg tvåa i Masters: "Surrealistiskt – väldigt stolt"
Anna Nordqvist har sitt tuffaste år i livet bakom sig.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
På torsdagen startar The Chevron Championship utanför Houston, USA.
Foto: Matt York / TT NYHETSBYRÅN

Anna Nordqvist, 36, är på plats utanför Houston och gör sig redo för årets första major, The Chevron Championship, som drar i gång på torsdagen.

Det senaste året beskriver hon som sitt värsta i livet.

I en intervju med Expressen i december valde hon att öppna upp om skilsmässan och ex-maken Kevin McAlpines hastiga dödsfall i höstas.

– Även om det inte blev vi så är det någon som jag har tyckt om väldigt mycket, och det var en stor chock. Jag har alltid haft mycket drömmar och planer, men i år har hela mitt liv gått i tusen bitar. Allt det man har kämpat så hårt för att bygga upp, drömmen om en familj. Det har gått i kras, berättade Nordqvist.

Anna Nordqvist: ”Golf definierar inte mig längre”

Det har varit en lång resa tillbaka. Efter ett uppehåll på tre månader under vintern, har Nordqvist spelat sex tävlingar på LPGA-touren.

Som bäst har det blivit två 15-platser. Normalt sett hade vinnarskallen Nordqvist grämt sig massvis. Men så är inte längre fallet, berättar hon i en intervju med Svensk Golf.

– Jag tar livet lite mer med en klackspark, golf definierar mig inte längre, jag kan skjuta 74 och rycka på axlarna, tidigare var det tufft att inte ha en bra dag på banan, säger hon.

Hon är glad att återigen vara tillbaka i golfens finrum, med årets första major runt hörnet. Men att drömmen om att skaffa barn och bilda familj gick i kras har varit svår att hantera. 

– Det har varit svårt att smälta att alla framtidsplaner sprack. Jag har ju alltid velat ha familj, gifta mig med en supportande man och få barn, det har alltid varit en dröm. För några år sedan hade jag gärna suttit med ett barn här och nu. Nu fyller jag 37 om två månader och det här med barn kanske aldrig händer.

Intensiva träningen

Under vintern har Anna Nordqvist inte bara tagit hjälp mentalt genom att gå i terapi. Hon kontaktade Tony Andersson och genomförde hans träningskoncept 16 weeks of hell för att bygga upp fysiken i toppklass.

– Jag försöker hantera skilsmässan och Kevins död, börja om från början. Det viktigaste är att hitta och bygga upp mig själv, bearbeta allt jag varit med om. Nu när jag mår lite bättre kan jag se det med andra ögon. Välmående är en viktigare resa även om jag älskar golf. I fjol var det bara tufft att vara på golfbanan.

Förutom Anna Nordqvist kommer fem svenskor till start i The Chevron Championship: Linn Grant, Maja Stark, Madelene Sagström, Linnea Ström och Pernilla Lindberg.

Frida Kinhult har lämnat återbud till tävlingen på grund av en operation.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.