Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taylor Swift

Allt du behöver veta inför Taylor Swifts konserter i Stockholm i maj

Taylor Swift och The Eras Tour kommer till Friends arena tre gånger om i maj.

Här är allt du behöver veta inför konserterna!

Taylor Swift kommer till Stockholm i maj.
Foto: SHANNA MADISON/TCA/STELLA PICTUR / STELLA PICTURES/TRIBUNE CONTENT TRIBUNE CONTENT AG
Taylor Swift ser ut att kunna bidra med en miljard kronor till Stockholms hotell och restauranger tack vare turismen.
Foto: JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Datum för Taylor Swift i Sverige 2024 – när kommer hon?

Boom. Äntligen för alla ”Swifties”, snart kommer Taylor Swift till Sverige och Europa. Datumen som gäller är:

Fredag 17 maj

Lördag 18 maj 

Söndag 19 maj 

Alla spelningar görs på Friends arena i Stockholm.

Biljetter – att kunna sälja biljetter vidare

Biljetterna är slutsålda sedan länge. Kapaciteten på Friends arena för den här typen av spelningar ligger på 65 000 i publiken.

Enligt Ticketmasters avtalsvillkor får konsterbiljetterna till Taylor Swift endast säljas vidare via deras egen sajt för andrahandsförsäljning, där tar de också ut en provision. Personer som köpt sina biljetter via till exempel Blocket, Viagogo eller Facebook marketplace kan därmed nekas i dörren.

Enligt Ticketmaster måste varje köpare, vars namn står på biljetten, kunna styrka sin identitet med id-handling vid insläpp.

”Du som har gjort köpet av biljetter kommer ha ditt namn på samtliga mobilbiljetter. Detta innebär att du som biljettköpare måste närvara på arenan för att hela sällskapet ska komma in, och att alla bör gå in samtidigt”, skriver Ticketmaster.

Vilken tid börjar konserten varje kväll?

Konsertupplevelsen med förband börjar 18.15 medan Taylor Swift väntas kliva på mellan 19.30 och 20.00, varje kväll.

Väskförbud

Sedan i höstas råder det väskförbud på större evenemang i Sverige. Dit räknas Taylor Swifts konserter på Friends arena. Det betyder att man inte får ta med sig sin väska in på arenan.

”Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för personer med barn som har behov av skötväska.”, skriver polisen på sin hemsida.

Har man med sig en väska som man inte kan lämna ifrån sig kan man alltså bli nekad i dörren och inte få komma in på arenan.

Så åker du till Friends arena

Friends arena ligger i Solna. Bästa vägen dit från Stockholms central går via pendeltågslinjen mot Uppsala/Märsta, och man står med fördel långt fram i tåget. Därefter är det en nätt promenad på ungefär tio minuter runt eller igenom gallerian Mall of Scandinavia.

Ett annat transportalternativ är att ta tunnelbanan. Då ska du ta blå linje mot Akalla och gå av på stationen Solna centrum, därifrån är det en promenad på ca 1,7 kilometer till arenan, eller stationen efter, Näckrosen. Därifrån är det en promenad på 1,4 kilometer. 

Vilka är förband till Taylor Swift?

Under spelningarna på Friends arena i Stockholm är det rockbandet Paramore som agerar förband.

Turnéplan - vilka städer spelar Taylor Swift i?

Stockholm blir Taylor Swifts andra europeiska stopp på turnén. The Eras tour inleds i Paris helgen innan och fortsätter sedan via Stockholm till Portugal och Lissabon.

Därefter blir det spelningar i Madrid, Lyon, Edinburgh, Liverpool, Cardiff, London, Dublin, Amsterdam, Zürich, Milano, Gelsenkirchen, Hamburg, München, Warszawa, Wien och London, som avslutar den europeiska delen av turnén.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.