”Är Magdalena Andersson okänslig?”

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt. Illustration: Henrik Malmsten

PODD | Varför kommer det ofta politiker till ett ställe där någon mördats för att vara framför kamerorna? Och varför framstod Magdalena Andersson som så okänslig?

234. Frågan: Är Magdalena Andersson okänslig?
Politiken - 20 min

234. Frågan: Är Magdalena Andersson okänslig?

Varför kommer det ofta politiker till ett ställe där någon mördats för att vara framför kamerorna? Och varför framstod Magdalena Andersson som så okänslig under sitt besök i Skärholmen? Maggie Strömberg minns en Ebba Busch-debatt och ger ett tips från Diamant Salihu. Henrik Torehammar rapporterar från en Reddit-tråd om Gunnar Strömmers sätt att ta emot skäll i Skärholmen. Torbjörn Nilsson konstaterar att den politiker som lyckades bilda opinion och göra politik av mordet i Skärholmen var han som inte åkte dit: Jimmie Åkesson. Producent: Tove Leffler Ansvarig utgivare: Lisa Irenius

Veckans fråga kommer från två olika lyssnare som hört av sig om politikerna som åkte till Skärholmen efter mordet på den 39-åriga pappan.

Maggie Strömberg minns en Ebba Busch-debatt och ger ett tips från Diamant Salihu. Henrik Torehammar rapporterar från en reddittråd om Gunnar Strömmers sätt att ta emot skäll i Skärholmen. Och Torbjörn Nilsson konstaterar att den politiker som lyckades bilda opinion och göra politik av mordet i Skärholmen var han som inte åkte dit: Jimmie Åkesson.

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje tisdag och torsdag.