Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby tvingades panikvärva: ”Behövdes”

Hammarby vann premiären. 

Men oroande skador tvingade sportchefen att agera direkt. 

På en vecka värvades Katrina Guillou, 30. 

– Vi landade i att vi behövde en spelare här och nu, säger sportchefen Johan Lager. 

Katrina Guillou är klar för Hammarby.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Regerande mästarna Hammarby inledde säsongen med tre poäng. 

Nyförvärvet Emilie Joramo tryckte till från distans i slutminuterna mot Örebro. 

Perfekt start på säsongen, men också en del smolk i bägaren när skador stört en hel del. Ellen Wangerheim tränade hela passet under torsdagen och fick gett gäng minuter i matchen mot Örebro. Men Klara Folkesson kämpar fortsatt med höftproblematik och syntes inte till. 

– Det är alltid tråkigt när spelare är skadade och extra tråkigt från den sportsliga sidan att det är på samma position. Det har ställt till det för oss och många har fått vikariera där, säger Johan Lager. 

Det tvingade sedermera Lager att agera och för två dagar sedan presenterades Katrina Guillou. 

”Hoppade på nästa flyg” 

30-åringen blixtvärvades mer eller mindre.

– Jag har känt till att hennes namn sen årsskiftet och hon har funnits med i bakhuvudet, men då hade vi två anfallare så då var det inte aktuellt. Sedan landade vi i att vi behöver en spelare här och nu. Det gick ganska snabbt, en vecka, tio dagar kanske, från första samtalet, säger Lager men poängterar att det inte är ett förhastat beslut. 

– Det känns som handen i handsken. 

Guillou, som inte tillhört någon klubb efter spel i Piteå under tre säsonger, var på landslagsläger när frågan om ett korttidskontrakt med Hammarby kom. 

– Allt gick väldigt fort, men med tanke på hur bra de har gjort det så kändes det som ett enkelt beslut att skriva på för dem. Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Katrina Gulliou och fortsätter: 

– Jag åkte hem från Sydkorea, packade och hoppade på nästa flyg för att komma hit i princip. 

Guillou hoppas kunna bidra med erfarenhet och snabbhet till laget. Förutom spel i damallsvenskan satte hon skräcka i Hammarby under åren när Morön var klubbadressen. Men hon trivs bra i Stockholm.

– Alla har varit väldigt välkomnande här, så det känns väldigt bra.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.