Tankovic om drömmålet: ”Adrenalinkicken är kvar fortfarande”

Publicerad 2024-04-18

Muamer Tankovic har öst in 14 mål på Cypern – och i går skickade han Pafos till cupfinal på Cypern med sitt drömmål på övertid.

– Mitt snyggaste mål någonsin. Adrenalinkicken har inte lagt sig än, säger han.

Muamer ”Mujo” Tankovic har haft en succésäsong med klubblaget Pafos på Cypern. Han har totalt gjort 14 mål under året och igår skickade han Pafos FC till en historisk cupfinal med ett drömmål på övertid.

När Sportbladet når Tankovic under torsdagen har adrenalinkicken knappt lagt sig.

– Det var ett fantastiskt mål. Det är nog det snyggaste jag gjort. Det är semifinal, på övertid och det tar laget till en cupfinal, den första i klubbens historia. Så då blir det nog det bästa och snyggaste, säger han.

Kände du direkt att du fick en bra träff?

– Jag kände direkt när bollen går från foten att det kommer bli bra. Jag tänkte innan att ”fuck it”, antingen så går den högt över eller så blir det bra.

– När jag pratar om det nu kickar adrenalinet igång igen. Det var jäkligt svårt att somna igår. Jag somnade vid 05 tror jag.

Muamer Tankovic.

”Hade kunnat ta av mig naken”

Vad har du fått för reaktioner?

– Det har varit väldigt många. Här på Cypern är folk lyriska. Folk som jobbar i klubben kom fram gråtandes till mig och kramade om mig. De rann tårar från kinderna och då förstår man hur mycket det betyder.

– Klubbens första cupfinal någonsin. Jag ryser nu när jag pratar om det.

Beskriv känslan när du gör målet?

– Det var en sjuk känsla. Jag tar aldrig av mig tröjan annars när jag gör mål men nu gjorde jag det.

– Det kändes som jag skulle kunna ta av mig naken. Så glad blev jag.

Utesluter allsvensk comeback

Vad säger du om säsongen på Cypern?

– Det har gått bra. Jag ska inte jinxa något nu. Men jag har gjort 14 mål och fem framspelningar och fått vara skadefri. Nu ska vi avsluta säsongen så bra som möjligt och så ser vi fram emot cupfinalen.

Ditt kontrakt går ut, hur ser du på det?

– Jag har en bra dialog med klubben. Vi har en positiv kommunikation och jag hoppas vi kan komma överens. De vet att jag trivs väldigt bra här och vill stanna.

Du blir kvar alltså och förlänger?

– Alltså det är inte 100 procent, för jag har inte fått något kontrakt på bordet ännu. Men vi har börjat snacka lite om detaljer. Sen har det varit lite intresse från utlandet också. Men det blir nog så att jag stannar hoppas jag.

Då är allsvenskan utesluten?

– Ja, som det ser ut nu kommer jag inte tillbaka till allsvenskan.

Följ ämnen i artikeln