Malte Strömwalls framtid oviss: ”En bra liga”

Publicerad 2024-04-18 23.26

SKELLEFTEÅ. Malte Strömwall har gjort succé i Frölunda.

Men det är oklart om han blir kvar efter slutspelsuttåget.

– Det är inget jag vill tänka på just nu, säger han.

Följ ämnen
Frölunda HC

Han är nedstämd efter den sjunde och avgörande matchen där Frölunda kvitterade till 1–1 men sedan förlorade med 1–4 mot Skellefteå.

– Vi får jobba i uppförsbacke. De spelar riktigt vårdat och disciplinerat. De ger oss inget powerplay. De gör en bra match och vi kommer inte riktigt upp i nivån vi har lyckats hålla i andra matcher. Klart man är besviken, säger den spelskicklige forwarden.

Det blev 40 poäng i grundserien och ytterligare tio i slutspelet, vilket gör honom till Frölundas näst bäste poängplockare den här säsongen.

– Jag har trivts väldigt bra. Det är ett härligt lag att spela i. Allt från lagkompisar till coacher och materialare. Jag har trivts superbra.

Kan lämna för Schweiz

Den 29-årige landslagsmannen har kontrakt med Frölunda en säsong till. Men avtalet innehåller en klausul som innebär att han kan bryta kontraktet innan den 30 april för spel i Schweiz.

– Jag vill smälta det här nu. Man är besviken nu och vill ge det lite tid.

När tror du att du kommer kunna fatta ett beslut?

– Jag vet inte.

Lockar det med spel i Schweiz?

– Det är såklart en bra liga, samtidigt vet jag inte riktigt än.

Frölunda hoppas

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar situationen så här:

– Jag har inte mer att tillägga än det som har sagts, sagts och sagts. Vi har gärna Malte Strömwall kvar, ännu är inte outen utnyttjad. Vi kommer att prata med honom kommande dagar och höra vad han vill göra. Självklart vill vi gärna ha kvar honom.

LÄS VIDARE