Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jocke Berg om en återförening för Kent: ”Vi har pratat om det”

Ungefär sju år har gått sedan Kent hade sin avskedsturné. 

I podcasten ”Back to the music with Ingrid” hintar frontfiguren Joakim Berg om en återförening.

I intervjun svarar han på frågorna om han vill göra ett album och om han vill spela live igen.

– Vi har pratat om det, säger Jocke Berg i podden.

Joakim Berg som sjöng tillsammans med Kent en sista gång.
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Den 17 december 2016 spelade bandet för sista gången tillsammans under avskedsturnén i Tele2 arena. Kents frontfigur Joakim ”Jocke” Berg har dock fortsatt att göra musik på egen hand. Han säger i podden att han är van vid att skriva musiken själv och att han gjorde det redan i Kent, men erkänner att han saknar att få input från någon annan. 

För artisten är detta den första intervjun på 15 år. Och i den andra delen av intervjun i podcasten ”Back to the music with Ingrid” hintar han om en återförening.

Golfdag med före detta bandmedlemmarna 

I podden berättar Joakim Berg om en golfdag med de före detta bandmedlemmarna i Kent där han insåg hur nära de är och hur roligt de har tillsammans.

– Vi hade inte några stora bråk om någonting egentligen, förutom ridern och setlisten. Vitt vin eller rött vin. Sådana saker, säger han i podcasten.

Jocke Berg får frågan om de inte vill göra ett album tillsammans snart.

– Det hade varit jättekul att göra det men... Vi har inte pratat om det, eller vi har pratat om det men det hade varit mer av en livegrej. Det är så mycket jobb att göra ett album, säger han.

Jocke Berg erkänner också att han saknar delar av att spela live, men att det finns en anledning till att bandet lade ner. Till exempel nämner han att det tog mycket tid från familjen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.