Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Adrian Kempe

Svenskarna avgjorde för Kings

Ett drama in i förlängningen.

Med lagets svenskar i huvudrollen.

Viktor Arvidsson kvitterade till 4–4 med en och en halv minut kvar och Adrian Kempe avgjorde sex sekunder in i förlängningen när LA Kings besegrade Chicago Blackhawks med 5–4 i morse, svensk tid.

Det betyder att Kings får möta Edmonton Oilers för tredje året i rad i första omgången av Stanley Cup.

Adrian Kempe avgjorde sex sekunder in i förlängningen.
Viktor Arvidsson svarade för två av målen och även hade en assist i matchen mot Chicago Blackhawks.

Målet var Kempes 28:e i vinter. Han hade också en assist i matchen och hade tidigare under dagen röstats fram av de lokala hockeyjournalisterna i Los Angeles som lagets bäste spelare den här säsongen.

Men till matchens lirare utnämndes Viktor Arvidsson, som svarade för två av målen och även hade en assist.

”Vad som hänt tidigare år lägger vi ingen vikt vid”

Med nattens vinst, och Vegas Golden Knights förlust mot Anaheim, klättrade Kings upp på tredje plats i tabellen för Pacific-divisionen.

Det betyder att man i åttondelsfinalen ställs mot Connor McDavid och hans Edmonton Oilers igen, laget som slagit ut Kings de senaste två åren.

– Nu när slutspelet kör igång står alla lag på noll poäng, så vad som hänt tidigare år lägger vi ingen vikt vid, sa lagkaptenen Anze Kopitar efteråt.

Med tillägget:

– Vi anländer till slutspelet med en segersvit om en match, så det är positivt, haha.

Blackhawks vände med tre raka mål

Han erkände att spelarna fick uppdateringar om läget i Vegas-matchen i omklädningsrummet inför den sista perioden.

När tredje perioden började hade LA Kings ledningen med 3–1, men med tre raka mål skaffade Blackhawks sig en 4–3-ledning efter drygt sex minuter.

Duon Arvidson och Kempe vände sedan matchen under slutminuterna.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.