Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elitloppet

Kasst odds på Daniel Redéns superstjärna

Bara fem veckor kvar till mors dag.

Jag gör som i tv och synar Elitloppsoddsen med mitt eget ”Vass eller Kass”.

Daniel Redén och Francesco Zet.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Elitloppet känns avlägset i dagens vintervindar. Men på söndag är det bara fem veckor kvar till årets 16 ekipage ska göra upp om evig ära.

För en häst som ska göra sitt livs prestation är fem veckor ingen lång förberedelsetid.

Därför är det hög tid att leta fram bästa liren till att vinna årets Elitlopp.

Här är mitt eget toppdussin ”Vass eller Kass” av förtidsoddsen från ATG:

Idao de Tillard (3,65)

– Skulle startat på lördag i Paris men står sjuk i stallet. Klart att det är ett orosmoln för kanske det största dragplåstret och som spel finns bara ett betyg. Kass.

Francesco Zet (3,85)

– Redéns allra största stjärna men eftersom jag känner Daniel vet jag att minsta strul med förberedelserna kan innebära att man återgår till planen att sikta mot Åby i stället. Stallet har dessutom toppchans vinna Elitloppet ändå. Därför känns oddset inte spelbart. Kass.

Go On Boy (7,00)

– Har visat vad han kan både i fjolårets Elitlopp och Prix d’Amérique så ingen tvekan hästen är bra nog att vinna, inte minst då de uttalat siktat hit. Betyget ändå med tvekan sett till kusk och odds. Vass.

Hohneck (7,00)

– Titelförsvararen kommer med fyra raka nollor till start på lördag i Paris. Visar inte hästen form där är det närmare med P21 än Elitlopp i nästa start. Kan inte tänka mig Allaire åker utan visad form, speciellt som han redan vunnit loppet. Kass.

Don Fanucci Zet (12,50)

– Imponerade i onsdags och joggade en topptid. När Daniel säger att formen är 70% betyder det att han lyckas få hästen ruggigt i ordning och blir den som tar Örjan till vinnarcirkeln igen. Vass!

A Fair Day (20,00)

– Tycker både häst och kusk var bra på Mantorp och att kritiken efteråt har varit orättvis. Men att därifrån räcka i två heat på Solvalla är inget som går att rekommendera spel på för relativt orutinerat ekipage. Kass.

Joviality (20,00)

– Superstoet är ju som skapt för det här loppet och kommer trivas ypperligt på Solvalla. Lyckas bara Sabine Kagebrant med förberedelserna ska hon räknas tidigt och då är oddset spelbart. Vass.

Önas Prince (25,00)

– Kommer garanterat få en plats i Elitloppet efter Åby. Men även om hästen passar för loppet tror jag tyvärr att utgången blir som vid tidigare försök. Kass.

Hooker Berry (35,00)

– Vore onekligen kul att se på Solvalla. Tyvärr tror jag det är en utopi då det är farsan Bazire som bestämmer. Och man kan ju inte lira hästar som inte startar. Kass.

Bengurion Jet (40,00)

– Ruskigt snabb häst som är tillbaka i Sverige på lördag. Kan definitivt vinna Elitloppet och förtidsoddset kan vara hur bra som helst efter Paralympiatravet. Vass.

Vivid Wise As (40,00)

– Hedershäst men om han startar kanske mest gör det för att sätta rekord i deltagande. För att resultatet skulle bli annorlunda än tidigare har åtminstone jag svårt att se. Kass.

Hail Mary (45,00)

– Vinner mest troligt i Finland och är därmed garanterat med på startlinjen även i år. Att det ska räcka hela vägen till seger har jag däremot svårt att tänka mig. Kass.

Som spel finns bara ett betyg – kass

Världen är inte sig lik och på Elitloppet som andra stora evenemang råder väskförbud efter höjd hotnivå.

Jag hajade dock till över en mening i Solvallas pressmeddelande.

I år gäller förbudet också mat. Även om maten hålls i handen.

Så vallabesökarna får vackert trycka i sig varmkorven innan de passerar vändkorsen för att inte ses som säkerhetshot.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.