Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Den gamla damen är en favorit i fara

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Experterna är överens och går mot den italienska storfavoriten. 

”Tråkig” men trolig vinnare plockas fram i Spanien.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: MASSIMO PINCA / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Det är bara Athletic Bilbao som kan titulera sig som storfavorit på kvällens kupong. Juventus, Nice och Oxford är alla streckade i över 60% bakom Athletic men resterande fyra matcher är öppna enligt svenska folket. Kupongen innehåller matcher från Serie A, La Liga, Segunda, Bundesliga, Ligue 1, portugisiska ligan, League One och Serie B. 

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Athletic Bilbao

Ingen särskilt rolig spik, men väldigt trolig. Athletic Bilbao har firat klart cup-guldet, den första titeln på 40 år, och jagar nu topp 4 och en Champions League-biljett. Enklare uppgift än att ta emot Granada hemma går inte att få i La Liga. Gästerna är seriens klart sämsta bortalag och har bara löst två ynka pinnar på bortaplan under hela säsongen.


Amrounis bästa spik

Frankfurt

Det är ett hemmastarkt Frankfurt som ytterst sällan förlorar på hemmaplan. Augsburg har en svajig defensiv som Frankfurts kreativa mittfält ska kunna hitta hål i. Till 45% är ettan ett av de mer spelvärda spikalternativen på kupongen.


Dybbans bästa skräll

Cagliari

Juventus har gått riktigt knackigt under våren och haft väldigt svårt att vinna fotbollsmatcher, bara en vinst på de sex senaste. Har dessutom Coppa Italia-semin, lagets enda titelchans, att se fram emot redan på tisdag. Den lär ta fokus. Cagliari har höjt sig och ser ut att lösa kontraktet genom ett starkt hemmaspel, men har fortsatt mycket att spela för. 1X går först på Sardinien.


Amrounis bästa skräll

Cagliari

Ranieri är en rutinerad tränare och vet vad som krävs för att hålla klubben kvar i Serie A. Cagliari har höjt spelmässigt senaste veckorna och mot ett svajigt Juventus finns det förutsättningar för poäng. Till 13% ska ettan med på systemet.

Match för match

1. Cagliari – Juventus

Juventus har inte bjudit på någon strålande fotboll senaste veckorna men försvaret sitter igen. Gästerna har hållit nollan i tre raka matcher. Cagliari har visat sig svårslagna på slutet.


2. Athletic Bilbao – Granada

Granada vann bottenmötet mot Alavés vilket gör att hoppet fortfarande lever om ett nytt kontrakt, även om det är litet. Athletic har hunnit ladda om efter cupguldet och ska vara klar favorit här.


3. Frankfurt – Augsburg

Det är en sexpoängsmatch i kampen om spel i Europa nästa säsong. Frankfurt är vanligtvis svårslagna på hemmaplan och mot ett decimerat Augsburg ska man ses med toppchans.


4. Nice – Lorient

Diop och Rosier är tveksamma till spel för hemmalaget. Lorient har Talbi och Igor Silva på skadelistan. Gästerna är segerlösa i sina fyra senaste matcher och ligger i riskzonen för degradering.


5. Rio Ave – Arouca

Arouca jagar sin fjärde raka seger i ligan. Gästerna har imponerat offensivt medan Rio Ave kryssat sig fram i ligan. Hemmalaget har kryssat i 15 av sina 29 ligamatcher. Amine och Andre Pereira är skadade och missar mötet för Rio Ave.


6. Palermo – Parma

Det är två anrika klubbar som siktar mot uppflyttning. Parma toppar tabellen och har varit starka i bortaspelet hela säsongen. Hemmalagets Brunori ligger tvåa i skytteligan med sina 15 mål.


7. Tenerife – Leganes

Serieledarna Leganes har gått segerlösa från sina tre senaste matcher men deras starka defensiv har gjort så att laget plockat poäng ändå. Leganes har ligans överlägset bästa försvar med 21 insläppta mål på 35 matcher.


8. Oxford – Stevenage

Oxfords tre matcher långa segersvit bröts i veckan mot Lincoln City. Nu krävs seger för att vara säker på att laget behåller en plats bland topp sex. Stevenage har ingenting att spela för.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.