Gå direkt till sidans innehåll

Hemmastarkt Frankfurt vinner till dubbla degen

Hemmaplan väger tungt i den viktiga sexpoängsmatchen. 

Målsnål historia att vänta i den italienska matchen på Bomben-kupongen.

Foto: JOERGHALISCH / BILDBYRÅN

■■ Det är jämnt i kampen om platserna som ger spel i Europa nästa säsong i Bundesliga. Frankfurt ligger sexa med fem omgångar kvar men bakom finns det fyra lag inom sex poäng med Augsburg och Freiburg närmast bakom.

Bortaspelet har varit Frankfurts akilleshäl den här säsongen men på hemmaplan är det i princip poänggaranti. Frankfurt har plockat poäng i 13 av sina 14 hemmamatcher. Det är ett fysiskt och taktiskt skickligt lag men det saknas spets framåt i den sista tredjedelen. Hade man varit mer kliniskt framför mål hade Frankfurt kunnat vara med och konkurrera om Champions League den här säsongen.

Augsburg har gjort det bra efter sina förutsättningar men jämför man lagen har inte Augsburg en lika profilstark trupp. Deras försvar är sämre men när lagen möttes i Augsburg i december blev det seger för hemmalaget med 2–1.

Matchen betyder mycket för bägge lagen men hemmaplan blir avgörande. 

Jag tror att Frankfurt löser den här uppgiften och väljer att spela ettan till oddset 2,05.


■■ På Bomben är jag inne på samma spår med en målrik hemmaseger i Tyskland. 

Det italienska mötet riskerar att bli en målsnål historia med Juventus involverat. 

I Spanien får Athletic räknas som klar favorit hemma mot ett krisande Granada.


Dagens bästa spel

Frankfurt – Augsburg 1

Odds: 2,05

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Cagliari – Juventus

0, 1 – 0, 2, 3

B. Athletic Bilbao – Granada

1, 3, 4 – 0, 2

C. Frankfurt – Augsburg

2, 3, 4 – 1, 2

216 rader, spelstopp 20.29

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Brynäs – Djurgården 1

Brynäs var överlägsna i det första mötet och vann välförtjänt med 6-2. Kelleher blev stor matchhhjälte med ett hattrick. Djurgården behöver tajta till defensiven om man ska kunna utmana Brynäs.


Norrköping – Djurgården X

Djurgården har inlett säsongen starkt och kommer från en seger senast. Norrköping stod upp bra mot Häcken och Hammarby utan att få med sig några poäng. Det är jämnt och ovisst...


Frankfurt – Augsburg 1

Det är en sexpoängsmatch i kampen om spel i Europa nästa säsong. Frankfurt är vanligtvis svårslagna på hemmaplan och mot ett decimerat Augsburg ska man ses med toppchans. Ettan gillas till 2,07.


Cagliari – Juventus 2

Juventus har inte bjudit på någon strålande fotboll senaste veckorna men försvaret sitter igen. Gästerna har hållit nollan i tre raka matcher. Cagliari har visat sig svårslagna på slutet. Avslag...


Nice – Lorient 1

Diop och Rosier är tveksamma till spel för hemmalaget. Lorient har Talbi och Igor Silva på skadelistan. Gästerna är segerlösa i sina fyra senaste matcher och ligger i riskzonen för degradering.


Oxford – Stevenage 1

Oxfords tre matcher långa segersvit bröts i veckan mot Lincoln City. Nu krävs seger för att vara säker på att laget behåller en plats bland topp sex. Stevenage har ingenting att spela för.


Athletic Bilbao – Granada

Granada vann bottenmötet mot Alavés vilket gör att hoppet fortfarande lever om ett nytt kontrakt, även om det är litet. Athletic har hunnit ladda om efter cupguldet och ska vara klar favorit här.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.