Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö IBK

Santtu Strandberg till Växjö – Fox och Ramirez lämnar

För tredje året i rad tog det slut i semifinal för Växjö.

– Vi kan gå härifrån med huvudet högt. Vi har gjort en bra säsong, säger lagkaptenen Ludwig Persson i Expressens sändning.

Nu blir det ganska stora förändringar i Växjös trupp till nästa säsong – där flera nyckelspelare lämnar men där det också gjorts klart med starka nyförvärv.

Växjös spelare deppar efter ett tredje raka semifinaluttåg.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Santtu Strandberg är klar för en återkomst i Växjö efter en säsong i Falun.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Philip Fox har ryktats till Pixbo och Linköping de senaste åren. Nu ska en flytt vara klar.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Uttåg i sjunde avgörande semifinalen 2022.

Samma scenario i fjol.

Denna gång nådde Växjö också semifinal i innebandyslutspelet – men väl där var Storvreta det klart starkaste laget och tog sig till Friends Arena efter 4-1 i matcher.

För Växjö väntar nu en ganska omfattande ombyggnation.

Sportchefen Erik Eskils gjorde tidigt klart med tre tunga nyförvärv i finske landslagsbacken Eemeli Akola, slovakiske poängspelaren Michal Dudodic och storskytten Jonathan Nilsson. Dessutom presenterade Växjö Filip Stjernberg tidigare i veckan. Forwarden ansluter från lokalrivalen Kalmarsund.

Santtu Strandberg klar för återkomst

Santtu Strandberg är ett femte nyförvärv som är klart, enligt uppgifter till Expressen. Något som Smålandsposten var först att skriva om. Den finske målvakten är dock inte presenterad än då han fortfarande spelar slutspel med Falun. Dalalaget har inte råd att behålla honom.

Erik Eskils om uppgifterna att Strandberg är klar.

– Jaså? Då vet du mer än mig. Det kan jag inte bekräfta. Jag vet inte var han spelar nästa år, sa han under semifinalserien.

Att Santtu Strandberg återvänder till Växjö talar i så fall starkt för att säsongens målvaktsetta Viktor Kastengren inte blir kvar mellan stolparna.

23-åringen har tidigare sagt att han funderar kring sin innebandyframtid. Det kan nu i stället bli en satsning på den civila karriären

– Vi får se helt enkelt vad som händer. Jag trivs väldigt bra i Växjö men det är många parametrar som ska fungera i livet som innebandyspelare. Jag har inte tagit något beslut hur det ser ut framåt, sa han för två veckor sedan.

Philip Fox flyttar hem till Linköping

Sedan tidigare står det klart att två rutinerade pjäser i poängmaskinen Manuel Maurer och målfarlige Tommy Bolin flyttar till Schweiz till nästa säsong.

En som också har gjort sin sista match i Växjö är Philip Fox.

Backen – som under slutspelet imponerat som center – ska, enligt uppgifter till Expressen, vara klar för Linköping. En klubb som han har ryktats till tidigare år då han kommer från Östergötland.

I Linköping blir han en bra ersättare till Filip Samuelsson.

– Det är ingenting som är klart, säger Fox om uppgifterna.

Har Linköping hört av sig?

– Det behöver vi inte nämna så mycket om.

Ramirez ser ut att lämna Växjö

Dessutom talar mycket för att landslagsbacken Niklas Ramirez spelar någon annanstans nästa säsong. 29-åringen har tidigare år pratat om att han någon gång vill flytta hem till Stockholm igen. 

Efter nio säsonger ska Växjö nu, enligt uppgifter, vara inställda att Niklas Ramirez inte finns i laget till hösten.

– Jag har inte funderat på nästa säsong alls. Jag tar en match i taget så får vi se vad som händer, sa Ramirez under slutspelet.

Erik Eskils bekräftade under semifinalserien att Niklas Ramirez tid i klubben kan vara över med tanke på att han sitter på ett utgående avtal.

– Vi har inget kontrakt, så då finns den möjligheten så klart. Men jag hoppas inte det. Han har hittills under min tid i klubben aldrig velat göra upp och prata förrän det är över, sa han då.

Utgående kontrakt finns även på nyckelspelare som Marcus Ekengren och Samuel Folkesson Algman.

VÄXJÖS SILLY SEASON 2024

Nyförvärv

Eemeli Akola, back, Classic (Finland)

Michal Dudovic, forward, Wiler-Ersigen (Schweiz)

Jonathan Nilsson, forward, Rychenberg (Schweiz)

Filip Stjernberg, forward, Kalmarsund


Förluster

Tommy Bolin, forward, Grasshoppers (Schweiz)

Manuel Maurer, forward, Rychenberg (Schweiz)


Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget +Allt. Teckna +Allt här!

Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

I +Allt ingår alla artiklar på Expressen.se, DN.se och över 40 lokala nyhetssajter inom Bonnier. Du använder samma inlogg överallt.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.