Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fokuserat City har toppchans i cupen

Det är ingen jackpot den här veckan men kupongen är välbalanserad och sportsligt högintressant. Guldjakten i Premier League är det stora utropstecknet med Arsenal med på kupongen. Det utlovas även dramatik i The Championship där det är otroligt jämnt i toppen och botten av tabellen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN

BÄSTA SPIKARNA

Chelsea kan inte stå emot stjärnlaget

1. MANCHESTER CITY–CHELSEA 1

Efter förlusten mot Real Madrid i veckan kommer allt fokus att hamna på ligan och cupen för Citys del. Chelsea har inte varit tillräckligt bra defensivt. Offensivt finns det spets med spelare som Palmer men jag tror inte att Chelsea kommer att räcka till defensivt mot Man City.

Motivation och klass talar för tvåan

9. ROTHERHAM–BIRMINGHAM 2

Birmingham är i behov av poäng och möter lättast möjliga motstånd. Gästerna hade inte kunnat be om en bättre motståndare i det här skedet av säsongen. Både motivation och klass ligger hos Birmingham. Stark spik!

Given spik på stora guldfavoriten

13. MALMÖ–VÄSTERÅS 1

Malmö har utmärkt sig som Sveriges bästa lag under våren genom att köra över allt motstånd. Trion bestående av Nanasi, Kiese Thelin och Botheim har öst in poäng för MFF. Västerås kommer att bli straffat defensivt om man inte är mer noggrant med bollen. Spikettan känns given.

SKRÄLLDRAGEN

Slitet Arsenal en favorit i fara

2. WOLVERHAMPTON–ARSENAL 1X2

Arteta har matchat sina elva bästa spelare hårt under våren och vi har sett resultatet av det senaste veckan. Det har helt enkelt inte funnits orken att pressa och skapa chanser när det har behövts. Wolves har skrällt mot lag som City och United under säsongen. Vidöppet!

Saints har en knepig uppgift

5. CARDIFF–SOUTHAMPTON 1X2

Saints spelar sin andra match den här veckan och tredje match inom loppet av sju dagar. Cardiff har haft längre tid på sig att förbereda laget inför helgens match. Det är ingen enkel bortamatch för Saints. Favorit i fara.

Överstreckad etta – gardering kan löna sig

7. NORWICH–BRISTOL CITY 1X2

Bristol har gått samman som lag på slutet och avslutat säsongen starkt. Gästerna är ett av ligans formstarkaste lag. Deras defensiv har övertygat och Norwich kommer att behöva prestera på topp om det ska bli tre poäng. Ettan riskerar att bli överstreckad på kupongen. Gardera!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Manchester City–Chelsea 1

Efter uttåget ur Champions League i veckan kan City rikta om fokus på ligan och cupen. Där sitter laget i förarsätet för att vinna guldet efter poängtapp från Arsenal och Liverpool förra helgen. Även om City spelade en tuff match i veckan mot Real som gick till förlängning så finns bredden för att kunna rotera och ställa ut ett slagkraftigt lag.


2. Wolverhampton–Arsenal 2

Arsenal förlorade mot Aston Villa förra helgen och tappade mark i guldstriden. I veckan blev det uttåg ur Champions League och under andra halvlek blev det påtagligt att startelvan är slutkörd. Det fanns ingen ork för att försöka komma tillbaka mot Bayern. Wolves har en förmåga att höja sig mot bättre motstånd hemma på Molineux.


3. Luton–Brentford 2

Luton har gjort det otroligt bra som fortfarande har chansen att hålla sig kvar i Premier League. Laget har dragits med en lång skadelista hela våren och skadeläget börjar sakta men säkert att se bättre ut. Brentfords formkurva har pekat uppåt på slutet. Med både Toney och Mbuemo tillgängliga får deras offensiv ett lyft. Matchen streckas från höger på tipset.


4. Sheffield U–Burnley 1

Det här är en match som båda lagen säkerligen har ringat in och markerat som en seger om man ska klara kontraktet. Inget av lagen tjänar på ett kryss med tanke på rådande tabelläge. Burnley har sex poäng upp till säker mark och Sheffield har tio poäng upp med en match tillgodo. Ramsey, Redmond, Beyer, Al-Dakhil och Koleosho saknas för gästerna.


5. Cardiff–Southampton 2

Southampton är med i kampen om direktuppflyttning efter tre raka segrar. Det skiljer endast tre poäng upp till Leeds med en match mindre spelad och fyra poäng upp till Leicester på andraplatsen. Cardiff saknar Etete, Alnwick, O’Dowda, Wilson-Esbrand och McGuinness. Saints har fortsatt Stewart och Larios på skadelistan.


6. Huddersfield–Swansea 1

Med tre matcher kvar att spela av serien befinner sig Huddersfield under strecket. Målskyttet har varit ett återkommande problem för Huddersfield hela säsongen. Swansea har två raka segrar i ryggen men kontraktet säkrades i och med segern senast mot Rotherham. Kommer det att finnas samma motivation i helgens möte? Motivation slår klass – ettan rekas.


7. Norwich–Bristol City 1

Norwich har stått för flera fina insatser under våren och har tagit sig hela vägen upp till en play off-plats. Sargents målform är en bidragande orsak till deras målskörd. När amerikanen nätar brukar Norwich plocka poäng. Bristol är obesegrade i sina fem senaste matcher och har övertygat defensivt. Överstreckad favorit!


8. Queens Park Rangers–Preston 1

Efter tre raka matcher utan seger ligger QPR i riskzonen för att åka ur igen. Preston såg ut att ha åkt på semester redan i den första halvleken mot Southampton. Laget ligger i mitten av tabellen utan något att spela för. Det här blir deras andra raka bortamatch den här veckan och känslan är att energinivån inte kommer att öka till det här mötet. Spelvärd spik!


9. Rotherham–Birmingham 2

Rotherham har checkat ut sedan länge. Det var några omgångar sedan det blev klart att laget kommer att åka ur och det är ingen slump att Rotherham blivit nollat i fyra av sina fem senaste matcher. Birmingham behöver vinna då både Wednesday och Huddersfield jagar precis bakom i tabellen. Form och kvalité talar för bortasegern.


10. Stoke–Plymouth 1

Nykomlingen Plymouth gjorde en stark första halva av säsongen för att sedan tappa allt under vintern och våren. Nu har laget studsat tillbaka med sju poäng på sina tre senaste matcher. Både Stoke och Plymouth är i behov av poäng i botten av tabellen. Gooch, Pearson och Mmaee är borta för hemmalaget. Plymouth har tre bortasegrar på hela säsongen.


11. Sunderland–Millwall 1

Sunderland får klara sig utan Cirkin, Embleton, Huggins och Seelt. Evans och Rusyn är uppsatta som frågetecken. Wallace saknas för Millwall. Efter två raka segrar mot Cardiff och Leicester har Millwall skaffat sig distans till nedflyttningsstrecket. En poäng räcker långt för att säkra kontraktet. Sunderland har hållit nollan i tre raka matcher. Etta!


12. Watford–Hull 2

Watford har sett iskallt ut senaste veckorna. Lagets senaste seger kom för sex omgångar sedan. Hoppet om play off är borta och laget har en komfortabel distans ner till bottenlagen. Hull imponerar och har fortfarande chansen att nå play off. Deras grundspel håller hög klass och gästerna förväntas styra den här tillställningen. Watford saknar skadade Sema.


13. Malmö–Västerås 1

Nykomlingen Västerås har överraskat positivt spelmässigt men står fortfarande på noll poäng och noll gjorda mål efter tre omgångar. Malmö har visat sig vara klassen över alla andra lag och har pulverisat allt motstånd hittills. Västerås kommer inte att få äga lika mycket boll i den här matchen. Det är bara att spika och gå vidare.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.