Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stavås Skistad tillbaka i Norges landslag

Kristine Stavås Skistad har i flera år nobbat det norska landslaget. 

Nu gör hon en helomvändning till nästa säsong – något tidningen Dagbladet kallar ett ”chockbesked”

– Jag har landat i att jag ska tillbaka till landslaget, säger Stavås Skistad till NRK

Foto: JOZEF KAROLY/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kristine Stavås Skistad, 25, slog igenom med dunder och brak som junior 2019 och spåddes en lysande framtid. 

Men den norska sprintspecialisten fick det tufft när hon för första gången tog klivet upp till senioreliten. Hon drog sig tillbaka och startade en privat satsning i hemmaklubben Konnerud tillsammans med tränaren Lage Sofienlund. En satsning som gett enorma resultat. 

De två senaste säsongerna har Stavås Skistad blommat ut till en av världens absolut främsta sprintåkare och är en av favoriterna till att ta guld i sprint på VM i Trondheim nästa säsong. 

Genombrottet som senioråkare har skett utanför landslaget – och det såg länge ut som att det skulle fortsätta över nästa säsong med. För ett par dagar sedan rapporterade tidningen VG att Stavås Skistad ”enligt källor” på nytt hade tackat nej till landslaget. 

Men så är inte fallet. 

Stavås Skistads kovändning – går med i norska landslaget

På fredagsmorgonen berättar Stavås Skistad för NRK att den norska stjärnan, med fem segrar och elva pallplatser i världscupen den gångna säsongen, att hon går in i det norska landslaget. 

– Jag har landat i att jag ska tillbaka till landslaget. Jag och Lage fortsätter arbeta på samma sätt som förut. Vi ska hålla till i Konnerud och göra samma saker som vi gjort förut. Men vi får bidra lite på marknadssidan till landslaget och förhoppningsvis står Norge bättre rustat till nästa säsong, säger Stavås Skistad. 

Hon säger att hon fick ett ”drömerbjudande” av landslaget och tog beslutet under gårdagen. 

– Det är win-win och alla är nöjda. 

Stavås Skistad avslutar med att skicka en pik till VG som skrev att hon tackat nej till landslaget på nytt. 

– Jag satt hemma i soffan när jag såg att VG skrev att jag säger nej till landslaget. Jag undrar var de fått den informationen ifrån. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.