Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

AIK:s nya besked om John Guidetti: ”Lite tidigt”

AIK får tillbaka Dino Besirovic och Eskil Edh mot Djurgårdens IF.

Men trots att John Guidetti tränar med laget är tränaren Henning Berg inte helt övertygad om att han tar ut honom till derbyt.

– Det finns en risk att kasta in honom för tidigt, säger Berg.

DÅ ÅKER VI: Utländska backen som Hammarby försökte värva
John Guidetti.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Ett viktigt Stockholmsderby stundar på söndag när AIK tar emot Djurgårdens IF. Till matchen får ”Gnaget” tillbaka både Eskil Edh och Dino Besirovic.

– Båda är uttagningsbara, meddelar Henning Berg, tränare i AIK.

Däremot tvingas man klara sig utan Martin Ellingsen och även Alexander Milosevic är osäker eftersom att läget är oförändrat.

– Martin (Ellingsen) räknar vi inte med, säger AIK-tränaren.

John Guidetti?

– Det kan vara lite tidigt för John. Han har tränat med oss en tid nu och självklart kan vi dra nytta av hans egenskaper mot Djurgården. Det är en viktig spelare för oss.

– Samtidigt finns det en risk att kasta in honom för tidigt, för gör vi det, riskerar vi ett bakslag och han kan i värsta fall bli borta ännu längre. Det vill vi undvika.

”Kan vara för tidigt”

Berg understryker.

– Det gäller att hitta den rätta balansen för att undvika bakslag. Vi vill att han ska träna över tid så att vi kan få ut maximalt i alla prestationer.

Har du fattat beslutet att han inte ska spela redan?

– Nej, det är inte fattat.

Guidetti verkar spelsugen. Blir det svårt att inte ta ut honom?

– Nej, beslutet handlar om vad som är det bästa för John och AIK. Oavsett vem vi spelar mot så vill alla våra spelare spela alla matcher, men det gäller att ta rätt beslut.

Har du begränsningar från medicinska teamet?

– Nej, vi diskuterar dagligen med teamet. Vi värderar det.

Finns det någon risk att han spelar en kvart mot Djurgården?

– Ja, det finns en risk. Säger läkarna att han inte är redo ska det mycket till för att jag inte ska ta det i beaktning. Han har en historia från i fjol när han spelade trots att han inte var helt frisk. Hade han vilat då så kanske vi hade undvikit en skada.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.