Sök

Podspace gör nyckelrekrytering av Lotten Skeppstedt – går utanför Norden

PodspaceRekryteringPoddar

Lotten Skeppstedt, ny Director of Platform Services på Podspace. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Hon lämnar konkurrenten efter bara åtta månader.

Det är ingen brist på händelser inom uppstickaren Podspace, där poddskapare kan lägga upp sin podd och få den distribuerad i olika kanaler.

I mars 2023 kom nyheten om att Third Ear och Podspace slås ihop till ett gemensamt poddhus. Knappt ett år senare stod det klart att Viaplay-toppen Azra Osmanevic tar över som vd, samtidigt som Podspace skulle avyttras från Third Ear-koncernen.

Podspace blev istället ett fristående bolag under ledning av Carl Fridsjö, tidigare vd på Third Ear.

Nu bubblar det igen – när bolaget presenterar en nyckelrekrytering.

De välkomnar Lotten Skeppstedt som ny Director of Platform Services. Hon har lång erfarenhet från både startups och scale ups och har bland annat arbetat som chef på Storytel, Bonnier Books och Sesamy.

Närmast kommer Lotten Skeppstedt från uppstickaren PodX och en roll som kommersiell chef. Här hann hon bara vara i åtta månader innan Podspace nu alltså knycker henne.

“Poddar har på senare år blivit en nyckelkomponent i människors mediekonsumtion – och samtidigt ett allt kraftfullare reklammedium. Podspace har goda förutsättningar att ta detta momentum till nästa nivå”, säger Skeppstedt som kommentar till varför hon börjar på bolaget.

Nu går Podspace efter en expansion på nya marknader. Vilka länder de kommer gå in i vill de ännu inte avslöja.

“Det stora intresset från svenska publicister och medieköpare har gjort att vi varit tvungna att höja blicken mot nya marknader tidigare än vad vi förväntat oss för att inte riskera att slå i taket”, säger Carl Fridsjö och fortsätter:

“Vi arbetar för fullt med vår go-to-market plan. Ett starkare fäste i övriga Norden kommer bli ett naturligt nästa steg.”

Podspace har idag över en miljon unika lyssnare i veckan. Bland de första kunderna fanns Filip & Fredriks podcast.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer