Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rydströms besked - Moisander missar troligen resten av våren

Allsvenskan

MALMÖ. Niklas Moisander tvingas till en operation i armen.
Detta efter en bisarr skada på träning.
- Jag tror inte jag kommer ha honom så mycket under våren, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.  

Foto: Bildbyrån

Niklas Moisander spelade senast i svenska cupens kvartsfinal mot Halmstads BK, då han fick starta i 4-0-segern den 16 mars. På en träning i slutet av samma månad råkade finländaren sedan ut för en udda skada.  

Moisander krockade med mittbackskollegan Derek Cornelius och tvingades bryta träningen. Sedan dess har veteranen tränat med ett skydd runt den ena armen, men besvären har inte släppt.  

- Ibland så är det bara otur. Det är en sådan (skada) och så kan man skriva upp Nils (Zätterström) på den med, som skadade sig utanför fotbollen, säger chefstränaren Henrik Rydström. 

Den 38-årige mittbacken kommer genomgå en operation under kommande dagar och därefter väntar ett par veckors rehabilitering, skrev MFF i ett pressmeddelande.  

Annons

- Jag vill inte vara den som sätter en prognos och så blir det mer eller mindre, men vi räknar inte med honom under den här delen av säsongen. Nu har han redan missat (matcher) och inte tränat fotboll, säger Rydström och fortsätter:

- Han tränar inte riktigt för fullt och sedan skadade han sig. Som ni vet, en äldre spelare med skadebakgrund, då går du inte bara in och spelar heller. Jag tror inte jag kommer ha honom så mycket under våren.  

Moisander får stå över lördagens allsvenska möte med Västerås SK. Det gör även Stefano Vecchia, Anton Tinnerholm, Daníel Gudjohnsen, Nils Zätterström och Oscar Lewicki samt den avstängde Martin Olsson.  

Gällande Anders Christiansen är det osäkert om lagkaptenen tas ut i matchtruppen.  

Publicerad 2024-04-19 kl 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto