FIGHTINGSVEPET: Har siktet inställt på en tredje titel

Publicerad 2024-04-19 14.38

Alex Pereira

Alex Pereira G.O.A.T? Max Holloway mot Ilia Topuria härnäst?

Vem kan stoppa Weili Zhang? Battle of Botnia bjuder på titelmatch.

Miljonturneringen i PFL fortsätter.

Välkomna till Fighting-svepet.

Match making: Vilka fajter vill vi se efter UFC 300

Alex ”Poatan” Pereira imponerade stort då han knockade Jamahal ”Sweet Dreams” Hill i första ronden. Av sina åtta matcher i UFC har han vunnit mot fem mästare i två olika viktklasser. Så vad blir nästa steg? Stannar han kvar i lätt tungvikt, då är Magomed Ankalaev (18-1-1-1) den som bör stå på tur. Ankalaev är dels rankad tvåa och han blir en intressant utmaning till Pereira.

Men siktet verkar vara inställt på tungvikt och en tredje titel. Interim-mästaren Tom Aspinall (14-3) är det troligaste mötet i sånt fall. Jon Jones, som är den regerande mästaren i tungvikt, skiner med sin frånvaro för tillfället.

Om Alex Pereira skulle vinna mot Aspinall eller Jon Jones, skulle han bli den första personen någonsin i UFC att ha erövrat titlar i tre olika viktklasser.

Kamp mot cancer

Weili Zhang tog hem ett enhetligt domslut mot Xiaonan Yan, i en match som borde ha varit över redan i första ronden då Xiaonan fastnade i ett stryp somnade precis då ronden tog slut.

Näst på tur är Tatiana Suarez (10-0), vars rekord talar för sig självt. Det har länge pratats om att Tatiana ska bli mästare, men hon har inte bara varit skadedrabbad utan även haft en tuff kamp mot cancer. Hon lämnade sporten juni 2019 och det var oklart om hon någonsin skulle återvända. I februari 2023 gjorde hon comeback och har nu avslutat båda sina motståndare via giljotin i andra ronden. Detta är matchen vi vill se.

Max ”Blessed” Holloway gjorde en fantastisk prestation mot Justin ”The Highlight” Gaetjhe och är nu rankad nia i lättvikt, vilket öppnar upp för möjligheter även i den här viktklassen. Det verkar inte som att en titelmatch är näst på tur, den bör gå till Tsarukyan som vann mot Oliveira. Men med ytterligare en vinst till i lättvikt kan det vara mycket möjligt att han bokas för ett titelmöte.

Holloway utmanade Ilia ”El Matador” Topuria om fjäderviktstiteln efter sin seger i helgen. Med tanke på det imponerande avslutet han fick till mot Gaethje, blir det här en otroligt spännande matchning då dessa fajters alltid bjuder på något unikt när de kliver in i buren.

Fernando ”El Toro” Flores.

00.30: SE PFL GLOBAL 3 HÄR

Fjäderviktstiteln står på spel i Norrland

Fernando ”El Toro” Flores (12-11) vs Edward Walls (12-9) gör upp om fjäderviktstiteln på Battle of Botnia den 8 juni. Detta är det andra bältet som delas ut av organisationen.

Umeås egen Fernando Flores är en framtida legendar inom sporten, och har under sina senaste två matcher imponerat genom att avsluta sina motståndare i första ronden.

Finlands Edward Walls har gjort en liknande karriär som Flores, vilket gör att detta möte om titeln blir otroligt spännande.

– Jag kommer göra allt i min makt för att bältet ska stanna kvar i Norrland, har Fernando Flores sagt inför det kommande mötet.

Miljoner ska delas ut i PFL

PFL-Säsongen är i fullgång, och under nattens gala är det welterviktarna och fjäderviktarna som gör upp. I huvudmatchen ser vi den forne Bellator-mästaren Andrey ”Spartan” Koreshkov (27-4) som möter den obesegrade Magomed ”Prince” Umalatov (14-0).

Detta är definitivt Umalatovs tuffaste test hittills, och med totalt 29 avslut mellan dem är detta en given huvudmatch. Koreshkov är ett år äldre än Umalatov och har under sin karriär möta många av sportens stora namn och även varit regerande mästare i Bellator under en tid.

Umalatov gick sex matcher under 2018 där han avslutade alla sina motståndare via TKO. Han har haft olika problem utanför buren och även visa problem som hindrat honom att ta sig vidare i tidigare turneringarna.

Umalatov är favoriten under natten drabbning, och den stora frågan blir om Koreshkov kan stoppa hajpen.

I den delade huvudmatchen ser vi fjäderviktarna Brendan Loughnane (26-5) möta Pedro ”The Game”Carvalho (13-8). Loughnane har varit del av PFL sedan 2019 men har ännu inte tagit sig till final i denna turnering. Han kommer in med en förlust i ryggen men hade innan dess en segersvit på fem vinster.

Carvalho gör sin debut i PFL.turneringen efter att tidigare ha tävlat i Bellator. Det har varit en tuff för honom de senaste åren då han endast vunnit två av sina senaste sju matcher.

På förhand verkar det som att Loughnane har fördel i detta möte. Men som alltid inom MMA man får inte underskatta sin motståndare.

00.30: SE PFL GLOBAL 3 HÄR

Följ ämnen i artikeln