Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywood

Kändisarnas ansikten faller ihop: ”Slapp hud”

Insjunkna ögon, utmärglade kinder och slapp hud.

”Ozempic face” har blivit en ny omtalad look bland kändisar i Hollywood. 

Det rapporterar Daily Mail som talat med flera plastikkirurger. 

Senaste nöjesnyheterna med Expressen.
Världsartisten Robbie Williams har berättat att han använt Ozempic.
Foto: ZED JAMESON/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Likaså skådespelaren Sharon Osbourne.
Foto: FAMEFLYNET / STELLA PICTURES
Det spekuleras även i att Jessica Simpson använt läkemedlet.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE

Ozempic har tagit Hollywood med storm. 

Det omtalade läkemedlet är egentligen till för diabetiker – men det har visat sig vara effektivt mot fetma och därför blivit mycket populärt bland kändisar.

Men med viktnedgången kommer även en annan look, som benämns som ”Ozempic face”. Det rapporterar Daily Mail.

Fler experter som säger att viktminskningen ger en effekt av insjunkna ögon, utmärglade kinder och slapp hud. Det är något som går att se bland flera kändisar, skriver tidningen.

OZEMPIC OCH WEGOVY

Ozempic är godkänd mot typ 2-diabetes i EU. Samma substans, semaglutid, men i en högre dos är godkänd mot fetma under namnet Wegovy.

Läkare får förskriva läkemedel även om det inte är godkänt mot just den sjukdomen, till exempel Ozempic mot fetma. Men då gäller inte subventionen, och patienten betalar hela läkemedelskostnaden själv.

Som exempel nämner de bland andra världsartisten Robbie Williams och skådespelaren Sharon Osbourne, som båda berättat att de använt Ozempic. 

– Du kan se en urholkning under ögonen och kinderna samt flera rynkor som uppstår på grund av volymförlust. Hos Robbie kan du se de direkta resultaten av viktnedgången, säger plastikkirurgen Smita Ramanadham till Daily Mail.

”Huden är mer slapp”

Experterna nämner även skådespelarna Jessica Simpson och John Goodman som kändisar som troligen använt sig av läkemedlet.

– Vi ser i grund och botten samma egenskaper kring Ozempic som hos de patienter som går ner i vikt snabbt eller regelbundet, säger Smita Ramanadham.

– Vi ser en minskning av volym i ansiktet, och när vi förlorar fett i ansiktet ser vi tecken som att kinderna är mer insjukna, huden är mer slapp och en allmän urholkning av ansiktsdragen.

Enligt en annan viktminskningsexpert, som skrivit ut Ozempic till tusentals patienter, ser viktminskningen i ansiktet mer dramatisk ut hos dem med längre ansikten då huden är utsträckt. En större skillnad syns även hos män, då kvinnor i Hollywood i större utsträckning använder sig av smink och fillers.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.