Röda halvmånen: Minst 14 dödade på Västbanken

TT-AP-AFP

Publicerad 2024-04-20 15.53

Rök från en explosion i flyktinglägret Nur Shams på Västbanken.

Minst 14 personer har dödats i israeliska räder mot flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken, uppger palestinska Röda halvmånen.

Räderna inleddes på fredagen och har pågått i över 40 timmar.

I ett uttalande tidigare på lördagen sade den israeliska armén (IDF) att säkerhetsstyrkor dödat tio ”terrorister”. En palestinsk tonåring sköts till döds på fredagen, medan terrorstämplade Islamiska jihad bekräftade att tre av extremiströrelsens medlemmar hade dödats.

Minst åtta israeliska soldater och en polis har skadats i räderna. Explosioner och skottväxling pågick på lördagseftermiddagen enligt nyhetsbyrån AP:s korrespondent på plats.

Inga personer får lämna flyktinglägret, och strömförsörjningen är strypt i stora delar, rapporterar nyhetsbyrån AFP som talat med boende i Nur Shams vid staden Tulkarem.

Den lågintensiva konflikten i den av Israel ockuperade Västbanken har blossat upp vid flera tillfällen de senaste månaderna.

Närmare 500 palestinier har dött i sammandrabbningar med israelisk militär eller med israeliska bosättare på Västbanken sedan den 7 oktober då terrorstämplade Hamas angrep Israel vilket utlöste kriget mellan Israel och Hamas.

Från Gaza och området vid gränsstaden Rafah kom rapporter om att nio personer i en familj dödats, varav fem var barn, i en israelisk attack.

Uppgiften om attacken i stadsdelen Tal al-Sultan kom från den av terrorstämplade Hamas kontrollerade inrikesmyndighetens talesperson Mahmud Bassal.

ANNONS