Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

Oavgjort i kamratmötet – trots Trondsens röda kort

Rött kort, straffräddning och frisparksmål– kamratmötet innehöll mycket, men ingen vinnare.

Efteråt hyllades Blåvitts unge målvakt Elis Bishesari, 18, av alla.

– En brutal insats. Han har verkligen varit bättre än jag trodde, säger lagkamraten Sebastian Ohlsson, 30.

I mitten av den andra halvleken pekade mycket på att IFK Norrköping skulle gå segrande ur striden.

Då tilldelades Peking en straff efter att Anders Trondsen rivit ned Christoffer Nyman i straffområdet. Trondsen fick sin andra varning – den första hade han fått blott fyra minuter tidigare – och visades ut.

Men Tim Prica lyckades inte förvalta straffen. IFK Göteborgs målvaktstalang Elis Bishesari räddade.

Och Peking lyckades inte ta tillvara på det numerära överläget, utan matchen slutade 1–1.

Traustasons drömträff

IFK Norrköping tog ledningen i 33:e minuten när Arnor Traustason vackert prickade in en frispark. Sju minuter senare svarade Blåvitt genom Paulos Abraham som tryckte in kvitteringen.

Den delade poängen innebär att lagen alltjämnt har lika många poäng: Fyra.

Efteråt fick Elis Bishesari massa beröm, även från motståndarna:

– IFK Göteborg är bättre än oss på målvaktsspel, men det beror också på att de får chansen till det tack vare att vi spelar väldigt, väldigt bra offensivt i dag. Vi gav oss chansen att vinna i dag, men det var målvaktsspel i hemmalaget, säger Norrköpings tränare Andreas Alm.

Anders Trondsen var extra tacksam över att straffen han orsakade räddades.

– Alla har pratat med honom i omklädningsrummet efteråt. Han gör en ny solid match och det ser bra ut för framtiden, säger norrmannen.

Elis Bishesari har fått chansen då Pontus Dahlberg är långtidsskadad. Den unge stockholmaren är väldigt bra med fötterna, ser opåverkad ut av stundens allvar och plockar säkert ner inlägg efter inlägg.

Själv tar han uppståndelsen med ro.

– Jag tänker inte så mycket på det. Jag går bara vidare från i dag och sen ser vi vad som händer. Men det har gått snabbt, riktigt snabbt. Jag har inte hunnit tänka på det så det har bara varit att hänga med. Men det är stort, väldigt stort att stå i mål för IFK Göteborg, säger Elis Bishesari.

”Hur gammal är han?”

Även högerbacken Sebastian Ohlsson imponerades av målvakten, som inför försäsongen faktiskt var tredjevalet på positionen.

– Det är inte bara hans räddningar utan även hans lugn. Hur gammal är han? säger Ohlsson.