Andra raka för von Eckermann i världscupfinalen

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-20 16.23

För andra året i rad vinner den svenske världsettan Henrik von Eckermann och stjärnhästen King Edward världscupfinalen i hoppning i Riyad.

Ekipaget var felfritt rakt igenom hoppningarna i Saudiarabien.

Peder Fredricson på Catch Me Not slutade trea.

– Jag är så trött och är helt tom nu, säger von Eckermann i SVT:s sändning.

Henrik von Eckermann och King Edward har dominerat hoppsporten de senaste åren. Den regerande världsmästaren von Eckermann har varit världsetta sedan augusti 2022 och har vunnit OS-guld i lag samt VM individuellt och i lag på King Edward.

I fjol – i amerikanska Omaha – blev 42-åringen förste svensk att vinna världscupfinalen. På lördagskvällen upprepade ekipaget den bedriften.

Fransmannen Julien Epaillard på Dubai du Cedre satte press inför den sista hoppningen, men von Eckermann lotsade King Edward genom en ny felfri runda och vann finalen. Ekipaget rev inte ett enda hinder på fyra hoppningar i Riyad.

Peder Fredricson och Catch Me Not låg tvåa efter landsmannen inför avgörandet på lördagen. Efter att en rivning i dagens första hoppning föll dock ekipaget tillbaka till en delad tredjeplats. I den andra hoppningen stannade alla bommar kvar, men kort efteråt passerades Fredricson av Epaillard, som blev tvåa.

Henrik von Eckermann på hästen King Edward. Arkivbild.

Följ ämnen i artikeln