Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Askou försvarar Trondsen - efter nya utvisningen: "Stopp med frågor"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Anders Trondsen drog på sig sitt tredje röda kort i IFK Göteborg i matchen mot IFK Norrköping - efter en omdiskuterad situation.
- Det är konstigt att jag får den emot mig, det ska vara frispark till mig, säger Trondsen.
- Stopp med frågor om honom, säger Blåvitts tränare Jens Askou.

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg spelade 1-1 mot IFK Norrköping på Gamla Ullevi. Då blev Blåvitts vänsterback Anders Trondsen utvisad efter två gula kort, men halvtimmen kvar att spela.

Det första för att ha stoppat en kontring, det andra för en situation i straffområdet med Christoffer Nyman som föranledde en straff.

- Det första är okej. Det andra, där ska domaren vara säker på att jag gör något fel i den situationen för att blåsa. Det tycker jag inte att jag gör, säger Trondsen.

- Jag får honom på rätt sida. Det är jag som blir dragen och tappar balansen. Jag håller inte i honom en enda sekund.

Blåvitt-backen fortsätter:

Annons

- Jag tycker att det är konstigt att jag får den emot mig. Jag tycker att det ska vara frispark till mig. Jag tycker att det är uppenbart att jag blir dragen. För jag skulle aldrig vända ryggen ditåt i en sån situation.

Hur känner du dig nu?

- Det är en sak att få två gula och ett rött kort för något som är helt uppenbart. Det är en annan sak när jag ska ha frispark i den situationen, då är det väldigt billigt.

Sedan Anders Trondsen anlände till IFK Göteborg inför förra säsongen har norrmannen spelat 16 allsvenska matcher. På de matcherna har han tilldelats tre röda kort.

- Ser man på de tre röda jag har fått är det bara ett som jag tycker ska vara rött kort. Ett kan jag vara enig i att jag borde ha, resterande hade inte skett på högre nivå, om jag säger så, säger Trondsen.

Har du fått många röda kort tidigare genom åren?

Annons
- Jag har inte fått så många röda kort tidigare. Jag har haft fina domare. 

Straffen i sig räddade Blåvitts unge målvakt Elis Bishesari.

- Det var en väldigt bra räddning och jag har allt att tacka honom för det, säger Trondsen.

IFK Göteborgs tränare, Jens Askou, håller med sin spelare. Han tycker inte att det skulle ha blivit varken något gult kort, och med det utvisning, eller straff i situationen.

- Vi får en straff emot oss som inte är straff. Om det ska dömas i den situationen måste det vara frispark till Anders. Nyman drar honom i armen innan, säger Askou.

Norrköpings tränare Andreas Alm har en annan infallsvinkel i diskussionen:

- Oftast när du har ett duellspel mellan försvarare och anfallare så pågår det någonting innan bollen är på väg. Och ”Totte” (Nyman) är ju smart. Han vet att det viktiga är vad som händer när domaren vänder blicken mot situationen, då kommer han bedöma om det är straff eller varning eller inte, säger Alm och fortsätter:

Annons

- ”Totte” är smart, lurar försvararen, och så blir det straff för det. Han gör det bra och har varit bra på det länge.

Jens Askou är samtidigt inte särskilt sugen på att prata om Anders Trondsens tre röda kort på 16 matcher i IFK Göteborg.

- Jag vill inte spela med på det och skapa rubriker om det. Han är på rätt väg, han blir bättre och bättre. Det första gula är helt okej, det andra är…

- Man måste vara jävligt säker att man gör rätt, det är nästan ingen kontakt.

Hur ser du på riskerna att Trondsen får ögon på sig av domarna efter sina röda kort?
- Stopp med frågor om honom, säger Jens Askou till den samlade mediekåren.

- Trondsen är på rätt väg. Det skulle aldrig ha varit rött kort i dag. Så jag vill inte lägga till det i historien om Anders Trondsen. Historien om Anders Trondsen är väldigt positiv och det är det jag förhåller mig till.

Annons

Domare Adam Ladebäck tackar nej till att svara på frågor om domsluten i matchen.

Publicerad 2024-04-20 kl 18:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto