Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

Amadeus Sögaard: ”Får klick – jag fattar det”

Amadeus Sögaard har varit omskriven i inledningen av säsongen. 

Det efter kommentarer från hans pappa Runar.

– Det är ingenting som jag står bakom eller vill ska komma ut, säger mittbacken. 

Amadeus Sögaard.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

När IFK Norrköping-tränaren Andreas Alm valde att bänka Amadeus Sögaard i den allsvenska premiären reagerade pappa Runar. 

”Alm fortsätter bänka generaler och spela med pojkar”, skrev han på X. 

Amadeus Sögaard fick fortsätta på bänken – men i allsvenskans fjärde omgång, i mötet med IFK Göteborg, fick mittbacken chansen från start. 

Efter matchen som slutade 1–1 kommenterade han rubrikerna kring pappa. 

– Först och främst är det beklagligt och tråkigt. Det är ingenting som jag står bakom eller vill ska komma ut. Sen verkar alla nyhetstidningar tycka att allting som kommer från min familj är plockgodis, säger Söögard. 

Han berättar att han har pratat med pappa. 

Bad tränaren om ursäkt 

Dessutom har han haft en dialog med tränaren Andreas Alm. 

– Jag bad om ursäkt till Andreas. Han tog det med en klackspark. Vi pratade om att jag tycker det är tråkigt att media spinner vidare på det som familjemedlemmar säger. Men samtidigt så får media klick, jag fattar att det blir så, säger Sögaard och fortsätter: 

– Andreas förstår att jag inte kan styra över vad folk i min familj gör. Jag kan bara göra det bästa jag kan. Min fotboll kommunicerar jag med min agent och tränarna. Där var Andreas jättefin och förbiseende. 

26-åringen som spelade i BP förra säsongen har valt att ha förnamnet Amadeus på sin tröja, i stället för sitt efternamn. Men det har ingenting med pappa att göra. 

– Det kändes som att det var något nice. Andreas frågade om det var brasilianska vibbar. Men det var bara ett val, det blev så. Jag har aldrig spelat i klubbar som har haft råd att ha namn på ryggen, så det är någonting nytt, skrattar Sögaard. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.