Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Manchester City klara för final i FA-cupen

Men det var Manchester City som gjorde mål.

Bernado Silva skickade de ljusblåa till final i FA-cupen.

Handssituationen som Bojan menar skulle blivit straff.
Bernardo Silva avgjorde med sitt 1–0-mål.

Semifinalen på Wembley var länge mållös. Detta trots att Chelsea radat upp målchanser i både första och andra halvlek.

Den store målsumparen hette Nicolas Jackson.

Till slut bröts dödläget, men det var inte Chelsea som målade, utan Manchester City.

I den 82:a minuten hittade Bernardo Silva nätet och vilt jubel utbröt bland de ljusblåa på Wembley.

Expertens kritik: ”Grovt fel”

Ungefär en kvart tidigare ljöd straffrop från Chelsea. Bollen träffade Jack Grealish hand, men både huvuddomare och VAR-domare friade – till experten Bojan Djordjics förtret.

– Det är ett grovt fel igen, säger han i Viaplays sändning.

– Hur är detta inte straff? Det är så tydliga bilder. Du behöver inte ens repriser.

Han påpekar att City fick en straff emot sig för en liknande situation förra året, i semifinalen mot Manchester United.

– Det är därför jag blir förbannad. Den här är ännu tydligare, säger Djordjic.

Kan bli derby

Chelsea gjorde aldrig några mål. Matchen slutade 1–0 och Manchester City kommer därmed spela final i FA-cupen.

Vilka de får möta där avgörs under söndagen, då Citys rival Manchester United ställs mot Coventry.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.