Åberg tvingas jaga Scheffler

Uppdaterad 2024-04-21 | Publicerad 2024-04-20

RBC Heritage börjar likna en repris av The Masters.

Scottie Scheffler har växlat upp och kopplat ett stadigt grepp om tävlingen.

Men han jagas av ett koppel spelare – däribland Ludvig Åberg.

24-åringen från Eslöv har imponerat stort på Harbour Town Golf Links i South Carolina den här veckan.

Men, precis som på Augusta National förra veckan, ser Scottie Scheffler ut att vara numret större.

Den överlägsne världsettan tryckte gasen i botten under lördagens ”moving day”, gick runt på 63 slag (–8) och är nu i ensam ledning inför söndagens avgörande.

Sanslöst facit

Det var Schefflers 39:e raka runda på par eller bättre, vilket är en historisk bedrift som bara överträffats av en viss Tiger Woods som gjorde samma sak, fast 52 gånger i rad, mellan år 2000 och 2001.

– Ja, vad ska jag säga om det? Grejen är att jag går bara ut och tävlar. Den där sviten är faktiskt inget jag tänker på över huvud taget, säger Scheffler.

Det har bara hänt en gång att en spelare följt upp en The Masters-seger med att vinna RBC Heritage veckan efter – det var år 1985 när tyske ikonen Bernhard Langer gjorde det.

Ludvig Åberg.

Nu kan det vara dags igen.

– Jag har försökt få så mycket vila som möjligt efter förra veckan. Jag är trött nu när jag gör den här intervjun, men ute på banan är jag inte det minsta trött. Där får jag energi av fansen, säger Scheffler i Discoverys sändning.

Åberg jagar

Ludvig Åberg inledde lördagens runda med tre birdies på de sex första hålen, men därifrån gick det trögare och han kom till slut in på just den scoren – tre under för dagen.

– Spelet var väl inte lika skarpt som tidigare i veckan, men jag höll ihop det hyfsat och är nöjd med att komma in på tre under, säger Åberg efteråt.

Han är delad fyra, tre slag bakom Scheffler inför söndagens avgörande.

– Jag är nöjd med hur jag har hanterat de här situationerna tidigare och ska försöka att inte göra något annorlunda den här gången. Det handlar om att fortsätta spela golf, fortsätta ha kul och se glädjen i att få vara med i toppstriden på en söndag, säger han.

Skulle Åberg vinna seglar han upp som ny trea på världsrankningen. Det kan han även göra om han blir tvåa, beroende på hur andra spelare presterar.

RBC Heritage är en av PGA-tourens åtta så kallade signaturtävlingar, med extra mycket prispengar och rankningspoäng på spel. Vinnaren får 3,6 miljoner dollar (cirka 40 miljoner kronor) samt 700 FedEx Cup-poäng.

Följ ämnen i artikeln