Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Kate

Prinsessan Kates bror James Middleton i infekterat grannbråk

Prinsessan Kates bror James Middleton har hamnat i ett extremt infekterad grannbråk. 

Polis och kommunfullmäktige har blandats in – men inget hjälper. 

– Det kommer att bli brutalt, ska grannen ha skrivit till prinsessans bror.

James Middleton, här med hustrun Alizee Thevenet, har hamnat i en utdragen och bitter fejd med sin granne.
Foto: PLANET PHOTOS/ STELLA PICTURES
James Middleton är prinsessan Kates yngre bror.
Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN

David Alderton, 65, driver en motorcykelbutik och bor i en bungalow på andra sidan vägen från James Middletons, 37, gård i idylliska Stanford Dingley i West Berkshire. Men saker och ting är inte längre så idylliska i den lilla byn en bit söder om Oxford. 

De båda grannarna ligger sedan över ett år i en bitter fejd med varandra. Det hela började enligt The Independent med att James Middleton anslöt sig till en grupp boende som protesterade mot en bygglovsansökan för ett hus som en annan granne beskriver som ”anskrämligt”. Alderton ska inte ha tagit lätt på protesten.

”Vi är 100 % inställda på att genomföra det här. Givet ditt kommande tillskott i familjen, vill du verkligen ägna mer tid och energi på det här?”, ska han ha skrivit till Middleton.

”Jag är inställd på att slåss, grabben. Det hoppas jag att du är också. Det kommer att bli brutalt”, fortsatte han.

Polis och kommunfullmäktige inkopplade

Sedan dess har anklagelserna och angreppen haglat. Alderton anklagar familjen Middleton för att för att förpesta tillvaron för sina grannar med högljudda och stinkande jordburksmaskiner och djur. Middleton berättar för tidningen om att Alderton gjort hotfulla och oförskämda intrång på hans gård vid så många tillfällen att han tvingats kontakta polisen – och även kommunfullmäktige har kopplats in till ingen nytta. Alderton ska också ha tapetserat byn med affischer med angrepp på hela familjen Middleton, bland annat angående James och Kates föräldrars företag som gått omkull

– Det är sorgligt att en person som väljer att bo på landet i ett jordbrukssamhälle inte kan acceptera att det ibland kommer att låta och lukta från traktorer och djur, särskilt som han bor bredvid en gård, säger James Middleton. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.