Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-03 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/det-kanns-overdrivet-att-kalla-ludmilas-intervjuare-for-vannerna/

SPORT

”Det känns överdrivet att kalla Ludmilas intervjuare för ’vännerna’”

Ludmila Engquist intervjuas i en kommande SVT-dokumentär av två före detta idrottare som kallas ”landslagsvännerna”.
Foto: SVT

Esks elva vecka 16.

DN:s sportkrönikör Johan Esk om veckan som gick.

1) Intervjuduon.

I kommande SVT-dokumentären om Ludmila Engquist (60 år på söndagen) intervjuas hon av Erica Johansson och Maria Akraka. Det känns överdrivet att de presenteras som de före detta ”landslagsvännerna”. Som jag minns det var det Ludmila och Johan Engquist mot resten av landslaget.

2) Ludmila-minnet.

Att bevaka Ludmilas världscupsdebut som bobåkare i en tysk håla är ett av de mest märkliga och därför intressanta jobb jag gjort under alla mina år i journalistbranschen.

3) Fotbollskvällarna.

Har tidigare skrivit här att jag haft svårt att gå i gång på Champions League den här säsongen. I veckan brakade det loss under två kvällar som krävde två skärmar.

4) Basketdomen.

NBA stänger av Torontos Jontay Porter på livstid för matchfixning. Orsaken är att 24-åringen brutit mot ligans regler om att satsa pengar på egna matcher. Det var den karriären.

Kristine Stavås Skistad är tillbaka i det norska skidlandslaget fullt ut.
Foto: Terje Pedersen/NTB

5) Landslagscomebacken.

Först Johannes Høsflot Klæbo. Nu är också Kristine Stavås Skistad tillbaka fullt ut i det norska skidlandslaget. Lagom till VM i Trondheim. Men den stora frågan är ändå ...

6) Comebackfrågan.

... kommer Therese Johaug också tillbaka? Och i så fall, på vilket sätt? På onsdag släpper norska skidförbundet truppen och det är bara att hoppas att hon vevar på i spåren igen.

7) Fotbollspausen.

Förre förbundskaptenen Janne Andersson såg inte de två första matcherna för landslaget som nyss var hans. Det verkar behövas en karantän i den alltför känslomässiga relationen.

8) Hästdöden.

Mitt i en tid när frågan om hur ridsportens huvudfigurer verkligen mår dog en häst under världscupens avslutning. En obduktion ska visa vad som gjorde att Chromatic BF dog.

Anna Nordqvist spelar just nu årets första major efter ett jobbigt år.
Foto: Godofredo A. Vásquez/AP

9) Golfcitatet.

”Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit.” Anna Nordqvist i en intervju med Svensk Golf om året som innehållit en skilsmässa och ex-makens dödsfall i höstas.

10) Expertfrågan.

Klarar Alexander Axéns hjärta alla felpassningar i eget straffområde som gett baklängesmål i starten av herrallsvenskan? Jag älskar det, sade ironikern Axén efter nytt Kalmar-kladd.

11) Fotbollsmatchen.

Söndagens derby AIK–Djurgården får ursäkta. På torsdag är det Djurgården–Malmö FF. Det är många år sedan en match så tidigt på säsongen kändes så het på förhand.