Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ali hyllades av VSK-fansen med banderoll: "Otroligt fint"

Allsvenskan

MALMÖ. För 2,5 år sedan hjälpte Taha Ali kvar Västerås SK i superettan.
I går mötte Malmö FF-stjärnan VSK, och tillägnades en banderoll.
- Det är något otroligt fint, jag uppskattar det enormt, säger han.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Säsongen 2021 var Taha Ali ny i den dåvarande allsvenska klubben Örebro SK men fick inte chansen, och under hösten lånades yttern ut till Västerås SK. Klubben låg prekärt till i superettan. Men under hans 15 matcher i klubben bidrog Ali stort till att VSK klarade kontraktet.  

VSK-supportrarna har inte glömt Alis insatser i grönvitt, vilket gårdagens match mellan Malmö och Västerås bevisade. När Ali byttes ut i den andra halvleken vecklade bortaklacken ut en banderoll med texten:  

“Vi glömmer aldrig, tack Taha”.

Något som Ali också noterade.  

- Det var väldigt fint faktiskt, säger han.  

Annons

- Jag gick och tackade efter. Väldigt fint att folk uppskattar en på det sättet, det känns som att man gjort något bra. Väldigt kul.

Ali menar att kände sig uppskattad i VSK och hade en väldigt bra utlåning där. Samma år tog 25-åringen hem VLT-priset som Västerås bästa idrottare. Han fortsätter om supportrarnas hyllning:  

- Det är något otroligt fint, jag uppskattar det enormt. Jag försöker alltid vara mig själv på och utanför planen, och föra med gott exempel. Det känns som att de uppskattade det också, jag är väldigt tacksam, säger Taha Ali.  

Hans tidigare lag stod upp bra mot MFF, men inkasserade sin fjärde raka 0-1-förlust. Ali tror ändå att VSK har goda möjligheter att klara kontraktet i allsvenskan.  

- Jag tror att sättet som de spelar fotboll på genererar många chanser. En väldigt fin offensiv fotboll. Så länge som de tror på det och inte tappar det så har de stora chanser att hålla sig kvar, avslutar han. 

Annons
Publicerad 2024-04-21 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto