Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

Svarar på utspelet: ”Inte upplevt att det varit så illa”

Lucas Bergvall tycker att motståndarna går hårt åt honom efter drömflytten till Tottenham och uppmanar domarkåren att skydda honom.

AIK köper inte snacket.

– Vi var snarare lite för snälla mot honom, säger Bersant Celina.

DÅ ÅKER VI: Utländska backen som Hammarby försökte värva
Inför Stockholmsderbyt har Lucas Bergvall varit ute med en uppmaning till domarkåren.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
AIK:s tränare Henning Berg.
Foto: NISSE NILSSON / STELLA PICTURES/NISSE NILSSON NISSE NILSSON

Det vankas Stockholmsderby under söndagen. AIK tar emot Djurgårdens IF och inför matchen har Lucas Bergvall varit ute med en uppmaning till domarkåren.  

– Det är klart att det har blivit mer. Absolut. Folk vill säkert trycka till mig nu när jag har skrivit på för Tottenham. Men så kommer det att vara. Det är bara att vänja sig. Det kommer inte att bli mindre i framtiden, sa Bergvall till Fotbollskanalen inför matchen. 

Svarar på utspelet

Talangen avslutade:

– Det är bara att kolla hur det såg ut senast, det var många som åkte på smällar, bland annat Oskar Fallenius som fick en armbåge i ansiktet. Det är jätteviktigt att domarna skyddar oss spelare och att inte de här fula grejerna bara ska glida förbi, utan att domarna ska ta det ansvaret och om det är tillräckligt fult så ska han åka ut, det spelar ingen roll om det är i första minuten eller i 90:e. Är det tillräckligt fult så ska han ut, sa Bergvall.

AIK:s tränare Henning Berg rycker på ögonbrynet när han hör snacket.

– Jag kan inte uttala mig om vad andra gör men vi i AIK gör inte det i alla fall. Vi går på bollen oavsett när vi kan. Mina spelare kan spela hårt oavsett vem motståndaren är men vi är också förnuftiga. Jag anser inte att mina spelare får varningar särskilt ofta och vi är aldrig ute efter att plocka en specifik spelare, säger Henning Berg.

Han tillägger:

– Aldrig.

På frågan hur AIK hanterade Bergvall i det senaste Stockholmsderbyt, svarar Berg:

– Det är en jättebra spelare. Jag menar, titta bara på hur mycket Tottenham betalade för honom. I min värld är han en tia med bra teknik och fysik. Han är ung och jättebra. Det är viktigt att vi gör vårt jobb och har kontroll på honom och Djurgården.

”Vi var lite för snälla mot honom”

Bersant Celina framhäver hellre Djurgården som lag än enskilda spelare.

– Djurgården har varit bra och gjort bra resultat. När de kommer till 3–3 mot BK Häcken var ganska sjukt, det visar att det är ett starkt lag. Vi möter ett tufft lag i bra form.

Behöver ni hantera spelare som Tokmac, Gulliksen och Bergvall på ett speciellt sätt?

– Vi vet att alla tre är duktiga med bollen och kanske att vi får hålla koll på de tre lite extra mycket för att stoppa dem. Men i slutändan är det ett lag som är oerhört starkt. Vi ska dock fokusera på oss själva först, sen ska vi försöka stoppa dem också.

Bergvall tycker många är hårda mot honom, håller du med?

– Jag skulle nog säga att vi var lite för snälla mot honom i förra derbyt, Bergvall fick lite för mycket utrymme och vi borde spelat hårdare för han är väldigt duktig.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.