Irriterat bland Åtvidabergsborna efter KD-avhoppen

Chockbeskedet om KD:s avhopp för det nybildade Folklistan har skapat rubriker i hela landet. Corren gick ut för att fråga Åtvidabergsborna om deras åsikter.

Inge och Elaine Andersson är väldigt negativa till beskedet om KD:s avhopp.

Inge och Elaine Andersson är väldigt negativa till beskedet om KD:s avhopp.

Foto: Hilda Boman

Åtvidaberg2024-04-21 10:30

Under torsdagsförmiddagen rapporterade Corren om chockbeskedet att KD:s partigrupp gick över till det nybildade Folklistan. Partiet, som dock inte vill kalla sig för ett parti, utan för en valsamverkan, bildades av den tidigare kommunpolitikern i Linköping Sara Skyttedal och Jan Emanuel.

Nyheten om den politiska kuppen blev en riksnyhet och rapporterades av flera medier. Senare på torsdagskvällen kom den dramatiska vändningen - Fredrik Hanström (KD) meddelade att han ville vara kvar i partiet. 

När Corren frågar några Åtvidabergsbor om deras synpunkter, hörs åsikter som "Dålig stil" "Politikerna borde växa upp" och "Lekstuga".

Elaine och Inge Andersson är två av Åtvidabergsborna som är starkt negativa mot KD:s avhopp.

– Vi tycker inte om det här. Vi anser att de här KD-politikerna inte ska sitta i fullmäktige alls, säger Inge Andersson.

undefined
Inge och Elaine Andersson är väldigt negativa till beskedet om KD:s avhopp.

 Anna Thorslund, en annan boende i Åtvidaberg, tycker att beslutet verkar obeslutsamt. 

– Det känns hattigt. Plötsligt ska de gå in ett nytt parti med "kändisar". Det känns inte som de tänkt efter, säger Anna Thorslund.

En småbarnspappa som går över torget med en barnvagn uttrycker att han tycker KD borde ha väntat med att byta parti till efter mandatperioden. En annan småbarnspappa menar att han inte har förtroende för politikerna i Åtvidaberg längre. En förbipasserande man på torgets parkering anser att avhopparna inte bör få vara med i KD igen. 

undefined
Anna Thorslund anser att beslutet känns obeslutsamt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!