Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT

SVT:s satsning med ”Detektiverna” – tar upp kampen med ”Bäst i test”

I SVT:s nya storsatsning ”Detektiverna” löser kändisar olika uppdrag.

Det blir kanalens nya stora satsning efter att ha förlorat sitt flaggskepp till TV4.

– Det är som en kusin till ”Bäst i test” men i stället för tester så gör vi uppdrag, säger Sussie Eriksson som är med i programmet.

”Detektiverna”-kändisarna avslöjar – så mycket snokar vi på våra
Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Sussie Eriksson, Morgan Alling, Arantxa Álvarez och Nassim Al Fakir tvälar om att bli bäst detektiv SVT:s nya ”Detektiverna”.
Foto: Janne Danielsson / SVT
Sussie Eriksson och Anis Don Demina när de var med i ”Bäst i test”.
”Detektivernas” studio.
Foto: SVT
”Bäst i test” studio.

Efter att de förlorat programsuccén ”Bäst i test” till TV4 kommer nu ”Detektiverna”, som har premiär på söndagskvällen – kanalens nya underhållningsprogram som sänds varje vecka. 

Kändisspäckade ”Detektiverna” går ut på att detektiverna paras ihop två och två och ska utföra olika uppdrag på detektivtema. De turas dessutom om att vara spelledare och ge de andra uppdrag.

Alla kändisar som leker detektiver har tidigare medverkat i ”Bäst i test”. 

Likheterna med ”Bäst i test”

Det finns flera likheter mellan ”Detektiverna” och ”Bäst i test”. Bland annat sitter spelledaren bakom ett skrivbord i studion medan de tävlande sitter i fåtöljer, precis som upplägget är i ”Bäst i test”

Flera av deltagarna ser likheterna mellan programmen.

– Det är som en kusin till ”Bäst i test” men i stället för tester så gör vi uppdrag. Vi ska lösa saker så hela konceptet är att vi är detektiver, men så klart de är släktingar ”Bäst i test och ”Detektiverna”, säger Sussie Eriksson och Kristina ”Keyyo” Petrushina håller med.

– Så klart att man kan se likheter, det är familjeunderhållning, säger ”Keyyo” men betonar att det är mycket som skiljer programmen åt också.

– Det är väldigt genomsyrat av en detektivanda. Och vi arbetar i par. Och vi har en spelledarroll som gör att man äger ett varsitt avsnitt som man sätter en egen prägel på, säger hon.

Programmet har premiär på fredag på SVT Play men sänds i SVT1 på söndag. Medverkar gör Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Morgan Alling, Arantxa Álvarez, Nassim Al Fakir, Nisse Hallberg och Sussie Eriksson.

”Nassim al Fakir är ju en gåva till jorden”

De tävlande ska bland annat stoppa en glassbomb från att explodera, bygga en tjuvfälla och locka bort en vakthund och berättar att de hade väldigt kul under inspelningen.

– Det var fruktansvärt roligt. Jag har jobbat med tv-underhållning i snart 30 år så jag har gjort allt. Men det här var riktigt, riktigt roligt att få göra för man var både programledare och deltagare. Och när man var deltagare fick man jobba med en ny partner varje gång, säger Morgan Alling.

Vem som är den bästa detektiven i gänget återstår att se men klart är att det blev olika utfall beroende på vem de jobbade med – ibland lite sämre.

– Alltså Nassim al Fakir är ju en gåva till jorden, säger ”Keyyo” skämtsamt på frågan om vem det inte gick så bra ihop med.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.