Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikael Stahre

Mikael Stahre lämnar tränarjobbet i Thailand

Mikael Stahre lämnar tränarjobbet i Thailand i förtid.

Och han gör det utan någon stress över framtiden.

– Nu är frågan om jag ska ta cola zero eller cola light. Det är på den nivå det är just nu.

Mikael Stahre.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK / CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mycket händer under ett transferfönster i Thailand. När Mikael Stahres Uthai Thani FC skulle bygga om gick det inte som man önskade.

– Ägaren var beredd att lägga in kulor och vi hade en unga och bra sportchef som var bra på alla sätt. Alla här är väldigt snälla och tillmötesgående. Men de fick inte ihop det, man var för sent ute och fick inte de spelarna man trodde man skulle få. Det blev kompromisser och ibland inte ens det, vi blev jättetunna och svaga på vissa positioner, säger han.

– Jag och min assisterande var extremt nära att vika in skägget när vi skulle starta upp efter jul, för vi visste att det skulle bli extremt tufft.

Lämnade direkt efter matchen

När sportchefen fick gå gick det inte längre, förklarar den svenska tränaren.

– Det blev en liten katastrof där. Vi var väldigt tydliga med att vi hade blivit lovade något annat än bottenstrid under andra delen av säsongen, men vi kämpade med allt vi hade.

Nu har Stahre lämnat klubben.

– I går förlorade vi på stopptid och det blev en diskussion med ägaren. Men det blev en diskussion på en sådan nivå… det fanns inget att ta på, ingen gemensam kompetensnivå då sportchefen ju var borta. Vi skulle ändå inte vara kvar om fem matcher, så det blev ett gemensamt beslut att det är lika bra att bryta direkt. Det var väldigt odramatiskt.

– Vi hade gärna fortsatt om det fanns en gemensam samsyn med det gjorde det inte. Tanken var att etablera oss på övre halvan, men vi hade en kortare trupp än när vi drog i gång.

”Har ett nytt jobb inom en månad om jag vill”

48-åringen som skrev på för Uthai Thani FC i september vet inte vad som händer härnäst, men känner ingen stress.

– Det kommer nog finnas alternativ. Jag tror att jag har ett nytt jobb inom en månad om jag vill. Jag kommer inte vänta hur länge som helst men jag kommer inte ta första bästa heller. Jag hade inte mått jättedåligt av att vara lite ledig, det kan jag säga. Men inom ett par månader vill jag jobba.

Var vill du jobba?

– Det kan egentligen bli var som helst. Den här regionen av världen är spännande om förutsättningarna är de rätta, jag har haft två uppdrag i Asien och det har funkat bra med spelare. Om man kan ta med sig staben och några spelare är jag inte främmande för att åka i väg att köra. Jag har fått ny energi av det här.

Så inga större semesterplaner?

– Nu är frågan om jag ska ta cola zero eller cola light. Det är på den nivå det är just nu.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.