Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: AIK-seger i derbyt - går förbi Djurgården i tabellen

Allsvenskan

SOLNA. AIK besegrade Djurgården med 2-0. 
Detta efter ett succéinhopp av Bersant Celina.
- Jag var lite arg inför matchen, nu fick jag komma in, ge allt och vara lite arg, förklarade Celina för Discovery+ efter matchen.

Foto: Bildbyrån/Discovery+

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Under söndagen tog AIK emot Djurgården på Friends Arena, inför 44 734 åskådare. Då fick de svartgula revansch mot de blårandiga efter nederlaget i svenska cupens semifinal, då AIK föll efter straffläggning, för en månad sedan.

Sex sekunder in i matchen drabbades AIK av en tung smäll. Mittfältaren Abdihakim Ali landade illa efter en nick och tvingades bäras ut på bår. In byttes Bersant Celina.

Annars var den första halvleken händelsefattig sett till målchanser. Först i den 44:e minuten kom något av lagen till ett tydligt avslutsläge i närheten av mål. Då hittade ett inspel från Djurgårdens vänsterkant in till veteranen Albin Ekdal i boxen. Men den förre landslagsmannens vänsterskott gick rakt på Kristoffer Nordfeldt i AIK:s mål.

Annons

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand är inte nöjd med vad hans lag presterade under det första 45 minuterna. I paus sa han följande till Discovery+:

- Jag vill se spelare som inte reagerar så mycket, utan agerar mer. Som tar mer ansvar för passningsspelet och anfallsspelet, och är lite rakare i ryggen.

Sju minuter in i den andra halvleken skapade sedan AIK ett bra läge. Rui Modesto tog sig runt på högerkanten och fick in bollen till Ismaila Coulibaly framför mål. Men lånet från Sheffield United fick inte till sitt avslut och skottet gick långt utanför.

I den 55:e minuten spelade Djurgården sig till en farlighet. Högerbacken Piotr Johansson provade med ett hårt långskott som gick tätt utanför den bortre stolpen.

Kort därefter fick AIK jubla. Nämnde Celina avslutade från en position utanför straffområdet och fick se bollen smita in bakom Jacob Widell Zetterström i ena hörnet. 1-0 till hemmalaget, i 57:e minuten.

Annons

I den 70:e minuten fick Deniz Hümmet en bra möjlighet att kvittera. På en hörna nickade han över från nära håll. 

AIK ökade sedan på till 2-0, med en kvart kvar att spela. Då vann hemmalaget boll på offensiv planhalva, varpå Omar Faraj snurrfintade bort Marcus Danielson och spelade fram till Bersant Celina. Norrmannen gav sedan Ioannis Pittas i princip öppet mål inne i boxen, och cyprioten förvaltade läget.

Djurgården försökte få till en slutforcering och upphämtning. Inhopparen Tokmac Nguen träffade ribban i den 86:e minuten. Men närmare än så kom inte bortalaget. Man blev nollat av sin rival.

Resultatet gör att AIK står på åtta poäng efter fyra spelade omgångar. Djurgården har skrapat ihop sju poäng. Laget är fem poäng bakom ettan Malmö FF, och just de blårandiga och MFF möts härnäst. På torsdag kommer de himmelsblå till Tele2 Arena.

Annons

Efter matchen var 2-0-skytten Ioannis Pittas lyrisk över derbysegern, som han fick fira tillsammans med sina supportrar.

- En perfekt känsla. Jag är så glad att vi vinner i dag, jag är så glad över att göra mål igen. Supportrarna är fantastiska och de förtjänar den här glädjen och det här firandet, konstaterade Pittas i Discovery+.

 Ioannis Pittas om sitt 2-0-mål:

- Jag var avslappnad och hade självförtroende och som jag sa, när jag är avslappnad kommer jag att göra mål. Jag gjorde mål… jag vet inte vad jag ska säga, jag är glad över att göra mål, men i dag är lagets seger det viktigaste.

Den andra stora matchvinnaren var AIK:s Bersant Celina. Efter matchen erkänner han inte tog petningen från startelvan med ro.

- Självklart var jag besviken över att inte starta i denna eller den förra matchen, men det ger mig en extra boost. Jag var lite arg inför matchen, nu fick jag komma in, ge allt och vara lite arg, förklarade Celina för Discovery+ efter matchen.

Annons

AIK-tränaren Henning Berg fick frågor i Discovery+ kring valet att inleda med Celina på bänken: 

- Så bra har han inte varit tidigare. "Abdi" har varit jättebra mot Mjällby och hade bra inhopp mot BP. Det är en tuff konkurrens om platserna i laget. Nu har Ismaila också kommit i gång mer och bidrar, han gjorde en bra match för oss i dag, sa Henning Berg efter matchen.

- Han vet vad jag tycker om honom som fotbollsspelare och person. Han har startat nästan alla matcher sedan han kom hit. Han är en jättebra spelare som kanske inte har kommit till sin rätt innan, men vi vet hur bra han kan vara och i dag var han närmare sin bästa nivå.

AIK:s lag: Kristoffer Nordfeldt - Mads Thychosen (Eskil Edh 89), Benjamin Tiedemann Hansen, Sotirios Papagiannopoulos, Axel Björnström - Rui Modesto, Anton Salétros, Abdihakim Ali (Bersant Celina 1), Ismaila Coulibaly - Omar Faraj (Andersson 90), Ioannis Pittas

Annons

Djurgårdens lag: Jacob Widell Zetterström - Piotr Johansson, Miro Tenho, Marcus Danielson, Samuel Dahl - Albin Ekdal (Tokmac Nguen 73), Samuel Leach Holm (Besard Sabovic 55) - Oskar Fallenius (Haris Radetinac 55), Lucas Bergvall, Tobias Gulliksen (Gustav Wikheim 73) - Deniz Hümmet

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2024-04-21 kl 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto