Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häcken vände och vann mot Hammarby - Hovland stor hjälte

Allsvenskan

GÖTEBORG. Häcken vände och vann mot Hammarby.
Detta sedan Even Hovland avgjort sent med en tung nick på hörna.
- Jag lider med grabbarna, säger Hammarbys tränare Kim Hellberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Häcken satte full fart framåt direkt hemma på Bravida arena. Då låg Amor Layouni bakom det mesta under de första minuterna - men Hammarby stod emot.

Bajen fick inledningsvis ägna sig åt kontringsspel, där Hisingsklubben fortsatte att trycka upp laget och bland annat Simon Gustafson tog sig till ett vasst avslutsläge. Men skottet smet utanför den bortre stolpen.

Efter en händelserik första kvart lugnade tempot i spelet ner sig en aning och matchbilden jämnades ut. Då kunde i stället Hammarby ta sig till en vass målchans där både Nahir Besara och Jusef Erabi var inblandade - men Häcken kunde rensa till en resultatlös hörna.

Annons

I momentet efter kontrade Häcken blixtsnabbt genom Layouni, men Hammarby redde ut situationen efter ett svagare försök från Häcken-stjärnan.

I minut 30 var det slutligen dags för matchens första mål. Och det var Hammarby som skulle stå för det. Nahir Besaras frispark nickstyrdes av Häckens Mikkel Rygaard - och Edvin Kurtulus kunde raka in 0-1 mitt framför mål.

Tio minuter senare var Viktor Djukanovic nära att utöka borataledningen. Men det curlade skottet mot det bortre krysset räddades vasst av Andreas Linde.

- Första tio tycker jag att de gör det bra och vi har svårt att täppa till bakåt, men sedan tar vi över mer och mer. På slutet är det vi som har taktpinnen och de kör mest på kontringar, säger Hammarbys Fredrik Hammar till Discovery+ i paus.

Häckens Zeidane Inoussa i samma sändning:

- Vi har chanser att göra mål. Det gäller att vi är mer noggranna där framme. Vi håller dem utanför oss på sidorna och vi borde gjort fler mål den här halvleken.

Annons

Hammarby skulle ta sig till en vass chans omedelbart efter paus. Nahir Besaras avslut var däremot inte tillräckligt välriktat och smet utanför bortre stolpen.

Häcken stack upp emellanåt, men det var Bajen som var det bättre laget i upptakten av den andra halvleken. Då fick Besara ett nytt kalasläge, efter en fin aktion av Kurtulus, men Linde kom ut snabbt och gjorde sig tillräckligt stor för att rädda.

Efter 55 minuter tvingades Bajen-stjärnan Viktor Djukanovic till byte med skadeproblem, och ersattes av Abdelrahman Boudah.

I samma veva kunde Häcken ta över spelet allt mer och flytta fram laget - och ordnade med det en hel drös av hörnor. Och i minut 62 skulle det ge resultat.

Zeidane Inoussa kunde i en andravåg efter hörna spela fram Simon Gustafson, som i sin tur placerade in kvitteringen för Hisingslaget.

Annons

Efter målet öppnade matchbilden upp sig ytterligare, där inte minst Häcken kom till ett par heta lägen. Ett av dem föll till inbytte Blair Turgott, men Oliver Dovin räddade föredömligt.

Sen svängde det igen och Hammarby skapade ett par heta målchanser - men utan utdelning.

Men med mindre än fem minuter kvar skulle Häcken fullborda vändningen. Då var Even Hovland starkast på en hörna och kunde stånga in 2-1 till Häcken framför hemmaklacken.

Hammarbys Kim Hellberg uttalar sig efter matchen:

- Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. All statistik jag har sett säger att vi gör en bra match och absolut inte ska förlora den. Ögat säger att vi rättvist leder matchen och har chansen att döda den, säger han och fortsätter:

- Häcken får periodvis ett tryck efter paus, men vi försvarar oss väldigt bra. Efter deras 1-1-mål svänger det lite och de gör mål på en av sina chanser och det gör inte vi. Det är tungt. Jag lider med grabbarna som lägger ner så mycket energi på att försvara straffområdet.

Annons

Häckens tränare Paco Johansen ger också sin syn..

- Vi hade bollen mer än Hammarby. Det är inte lätt. Vi gjorde det bra, men då tog Hammarby ledningen, säger han och fortsätter:

- Vi har en bra målvakt i Andreas Linde fram till vi får ett bra tryck. Spelmässigt är jag nöjd, men vi kan bli skarpare på att skapa fler målchanser. Vi är jättenöjda med att vinna och det är starkt mentalt att komma tillbaka.

Startelvor:

Häcken: Linde - Lindahl, Hovland, Lode, Lundkvist - Rygaard, Gustafson, Amane - Layouni, Chilufya, Inoussa.

Hammarby: Dovin - Pinas, Vagic, Kurtulus, Skoglund - Hammar, Tekie - Johansson, Besara, Djukanovic, Erabi.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 6 6 0 0 17 18
2 Halmstads BK Europa Conference League 6 4 0 2 0 12
3 AIK Europa Conference League 6 3 2 1 0 11
4 Djurgårdens IF 6 3 1 2 3 10
5 Mjällby AIF 6 3 1 2 3 10
6 BK Häcken 6 3 1 2 1 10
7 IFK Norrköping 6 3 1 2 -3 10
8 Hammarby IF 6 3 0 3 2 9
9 GAIS 6 3 0 3 -3 9
10 IF Brommapojkarna 6 2 2 2 2 8
11 IFK Göteborg 6 2 1 3 -1 7
12 IK Sirius 6 2 1 3 -1 7
13 IF Elfsborg 6 2 1 3 -3 7
14 IFK Värnamo Nedflyttning-kval 6 1 1 4 -8 4
15 Västerås SK Nedflyttning 6 1 0 5 -4 3
16 Kalmar FF Nedflyttning 6 1 0 5 -5 3
Publicerad 2024-04-21 kl 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto