Annons

Annons

Annons

Danmark

Man häktad efter efter bombhotet på Billunds flygplats

En man har häktats dagen efter lördagens bombhot mot Billunds flygplats på Jylland. Försvaret har sprängt det föremål som hittades på flygplatsen.

Polis och räddningstjänst på plats på flygplatsen i lördags.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Pressefotos.dk

Annons

Det var klockan 10.30 på lördagsförmiddagen som Billunds flygplats evakuerades efter larm om bombhot. Polisen sökte igenom flygplatsen med bland annat bombhundar och drönare. All flygtrafik ställdes in och danska försvaret kallades till platsen.

Under polisens insats greps en man som ska ha lämnat in ett föremål på flygplatsen och sagt att det innehöll sprängämnen, enligt ett pressmeddelande från polisen i Sydøstjylland.

Annons

Annons

Den misstänkte är i 30-årsåldern. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och domaren valde att följa åklagarsidans önskan om att hålla fallet under sträng sekretess. Det är därför inte känt vilket brott mannen misstänks för, vem han är eller hur han ställer sig till anklagelserna. Mannen är häktad fram till den 17 maj.

Flygplatsen, som är Danmarks näst största, var stängd i flera timmar under lördagen. Den öppnade först framåt kvällen. Detta efter att polisen lyckades avlägsna och spränga föremålet i ett grustag.

Enligt uppgifter till danska TV2 hördes den kontrollerade explosionen från flera kilometers håll.

Mannen som misstänks för att ha placerat ut föremålet hade själv meddelat att det skulle innehålla sprängämnen. Om det verkligen rörde sig om sprängmedel eller inte har polisen inte uttalat sig om.

Under natten mot lördagen sprängdes en uttagsautomat i Billund, vilket föranledde ett antal tillslag från polisen. Bland annat i en stugby i anslutning till Lalandia. Det är fortfarande oklart om det finns någon koppling mellan bombhotet på flygplatsen och den sprängda uttagsautomaten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan